Printscreen: Youtube/AP
Bili Beron

Košarkaši Zenita savladali su Makabi iz Tel Aviva rezultatom 73:71 u meču 17. kola Evrolige.

Zenit je zabeležio 11. pobedu u sezoni i zauzima četvrtu poziciju na tabeli Evrolige. Makabi je ostao na sedam pobeda i trenutno je 12.

Uzbudljiva predstava dva rivala. Zenit je vodio tokom cele utakmice, u poslednji period uščo se sa prednošću od 11 poena. Makabi je polako topio prednost protivnika, da bi Vilijams 12 sekundi pre kraja uspeo da preokrene rezultat i dovede svoj tim u prednost – 71:70.

Bili Beron je preuzeo odgovornost i trojkom devet sekundi pre kraja doneo pobedu Zenitu. U poslednjim momentima meča Vilbekin je promašio šut za dva poena i izjednačenje.

Najefikasniji u timu Zenita bio je Pojtres sa 14 poena, a Beron je dodao 12. U timu Makabija Rejnolds je imao učinak od 24 poena, Vilijam je dodao 14.

U narednom kolu Zenit gostuje kod Crvene zvezde, meč je na programu 30. decembra u 19.00. Makabi u poslednjem ovogodišnjem meču gostuje kod Monaka.

Košarkaši Baskonije savladali su, kao gosti, Bajern sa 81:76. Gosti su zabeležili šestu pobedu u sezoni i nalaze se na 16. poziciji. Dok je Bajern ostao na sedam trijumfa i 13. mestu.

Baskoniju je do pobede predvodio Boldvin sa 30 poena, pratio ga je Kostelo sa 23. U timu Bajerna najefikasniji je bio Rivers sa 16 poena, Tomas je dodao 12, a Lučić 11.

I košarkaši Olimpijakosa upisali su novi trijumf pošto su u grčkom derbju pobedili Panatinaikos 84:65.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here