Bertans stiže u “Legiju stranaca”

0

Letonski košarkaš Davis Bertans (21, 208 cm) ima pravo igranja u NBA ligi, u San Antonio Sparsima, koji su ga draftovali još 2011, ali nije zbog toga raskinuo ugovor s Partizanom na kraju ove sezone, posle dve i po turbulentne godine u Humskoj 1. Sada letonski mediji najavljuju da će sjajni trojkaš karijeru nastaviti u Evroligi, u Baskoniji, odnosno Laboral Kuči. Ukoliko se taj transfer ostvari, već na jesen, popularni "Berta" vratiće se u Srbiju i igrati protiv Crvene zvezde u prvoj fazi Evrolige.

Turci zovu Radenovića

Dok se rivali pojačavaju, Zvezdi kao da preti osipanje. Jer, Ivan Radenović bi mogao stopama Demarkusa Nelsona, ali ne zbog problema sa dugovanjima, već zbog poziva nekoliko turskih prvoligaša. Zvezdin krilni centar se oporavlja od nedavne artroskopije kolena, povrede koja ga je mučila u finišu prošle sezone, ali to ne smeta pre svih Banvit da pokuša da ga dovede u svoje redove.

Bertans, koji je za srce ujeo trenera Partizana Duška Vujoševića kad je odlučio da iskoristi pravo za jednostrani raskid ugovora na kraju sezone 2013/14, trebalo bi da pojača paletu boja u rosteru Saski Baskonije, kluba koji trenira Serđo Skariolo i koji za sada ima 11 košarkaša iz 10 različitih zemalja!
Boje Laboral Kuče trenutno, ako ne bude novih promena, brane Francuzi Fabijen Koser i Tomas Ortel, Amerikanac Lamont Hamilton, Mađar Adam Hanga, Portorikanac Valter Hodž, Čeh David Jelinek, Argentinac Andres Noćioni, Nemac Tibor Plajs, Španac Fernando San Emeterio, Gruzijac Tornike Šengelija i Britanac Devon van Ostrum. Na pozajmici je Brazilac Danijel Bordington!
Bertans je u poslednjoj utakmici u sezoni 2012/13. protiv Crvene zvezde, doživeo tešku povredu ukrštenih ligamenata kolena zbog čega je morao na operaciju i dugu rehabilitaciju. Dobar deo vremena proveo je trenirajući i jačajući nogu u Teksasu, u San Antoniju, iz koga se u martu ove godine vratio u Partizan i odigrao finiš sezone 2013/14.
Potom je usledio raskid ugovora.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here