Micić i Savanović zajedno u Bajernu

0

Trener košarkaša Bajerna, šampiona Nemačke i učesnik Evrolige, srpski trener Svetislav Pešić angažovao je dva Srbina u jednom danu! U toku dana sa aktuelnim reprezentativcem Srbije Vasilijem Micićem (20, 195 cm), a kasno uveče sa bivšim članom "orlova" Duškom Savanovićem. Na Micićev dolazak i te kako je uticalo veliko Pešićevo insistiranje, pa će u najskorije vreme biti potpisan trogodišnji ugovor. Dogovor o Micićevoj selidbi u Nemačku postignut je na obostrano zadovoljstvo. Bavarci će dobiti plejmejkera koga je ove godine Filadelfija draftovala kao 52. pika, a on će steći priliku da radi i razvija se pod nadzorom jednog od najboljih evropskih trenera.

Od Kraljeva do Evrolige

Igre za Bajern omoguće Vasiliju i evroligaški debi, s obzirom na to da će prvak Bundeslige od jeseni igrati u najtežoj Grupi C, uz Barselonu, Panatinaikos, Fenerbahče, Armani i Turov.
Micić, rođeni Kraljevčanin, prošao je mlađe kategorije nekoliko beogradskih klubova (OKK Beograd, Crvena zvezda, FMP Železnik), a u seniorskoj konkurenciji je debitovao u dresu Mega Vizure još 2010. godine.

Dangubić ne ide u Ritas

Samo što je objavljeno da je Vasilije Micić potpisao za Bajern, mnogi mediji preneli su pisanje Sportanda da će Nemanja Dangubić preći u Lijetuvos Ritas. Međutim, njegov menadžer Miško Ražnatović je to demantovao:
– Nemanja Dangubić nije, niti će preći u Lijetuvos Ritas!
Dangubić ima 21 godinu, visok je 201 cm i iza sebe ima solidnu sezonu u Mega Vizuri. Na NBA draftu biran je sa 54. pozicije od Filadelfije, ali su prava na njega u trejdu prosleđena u San Antonio. Mladi krilni košarkaš trenutno se nalazi sa reprezentacijom Srbije na pripremama za SP u Španiji.

Duško Savanović (30 godina) je prekaljeni košarkaš, koji je prethodne tri sezone igrao za Anadolu Efes. Popularni Savan će postati treći igrač na "ić" kod Pešića, koji odranije ima reprezentativca BiH Nihada Đedovića. Detalji ugovora za sada se ne znaju, a poznato je da Savanović neće sarađivati sa Dušanom Ivkovićem, koji je preuzeo Anadolu Efes ovog leta i kod koga je bio standardan u reprezentaciji Srbije. Tako se
Savanović mimoišao i sa dugogodišnjim saigračem iz reprezentacije Nenadom Krstićem, koji je otišao upravo kod Dude u Tursku.
Savanović je počeo karijeru u Železniku igrajući za drugi tim, Vorkerse, potom je otišao u Borac iz Čačka, da bi se 2005. vratio u FMP Železnik i odigrao odličnu sezonu, vrednu angažmana u UNIKS iz Kazanja. Prošle su još četiri godine, dve u Rusiji, a dve u Španiji, u Kahasolu, dok Savanović nije stigao do tima koji se nadmeće u Evroligi. Bila je to Valensija, za koju je u EL 2010/11 prosečno beležio 11,9 poena, zbog čega ga je angažovao Efes. U tri sezone u Istanbulu ubacivao je 10, 9,4 i 10,5 poena u evroligaškim susretima.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here