OC Jahorina

U petak je na konferenciji za medije, održanoj na Jahorini, predstavljen sporazum o besplatnoj školi skijanja za studente Univerziteta Istočno Sarajevo. Na konferenciji za medije održanoj u Ruskom domu, govorili su Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra Jahorina, Stefan Slijepčević predsednik Unije Studenata Republike Srpske, Nedeljko Elek predsednik nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina i Uroš Bjelica predsednik Studentskog parlamenta Univerziteta Istočno Sarajevo.

Tim povodom direktor Olimpijskog centra Jahorina, Dejan Ljevnaić je rekao: „Nakon 4 godine besplatnog skijanja za decu sa teritorije grada IS, sad uključujemo i studente. Na inicijativu Stefana i Uroša predstavnika studenata, organizujemo besplatnu školu skijanja za sve studente UIS koji žele naučiti skijati na Jahorini. Zanimljiv podatak je da preko 70% studenata ne skija tako da će ovo biti šansa da steknu zdravu naviku, nadamo se da ćemo ovim sporazumom pokrenuti i razviti ljubav prema skijanju i Jahorini i da za to nemaju troškove – možda neki od njih perspektivu vide u zaposlenju na Jahorini.”
Predsednik Unije studenata Republike Srpske, Stefan Slijepčević iskazao je zahvalnost Olimpijskom centru Jahorina za sjajnu saradnju i dodao: „Cilj nam je da kroz ski školu koju organizujemo u saradnji sa Olimpijskim centrom prođe između 250 i 350 studenata svih oranizacionih jedinica Univerziteta u Istočnom Sarajevu, od Trebinja do Doboja. Važno je napomenuti da ćemo se pridržavati svih neophodnih epidemioloških mera. Cilj nam je da ovaj sporazum pređe u tradiciju.”
Nedeljko Elek predsednik nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina rekao je da Olimpijski centar Jahorina pored uspešnog poslovanja prethodne 4 godine veliki značaj pridaje društveno odgovornim aktivnostima, od omogućavanja besplatnog skijanja za decu do besplatnog pregleda za naše sugrađanke i dodao: “Pokazali smo da se u isto vreme može biti društveno odgovoran i visokoprofitabilan. Današnja aktivnost u saradnji sa predstavnicima studenata je u duhu svega toga. Važna nam je saradnja javnog preduzeća i državnih fakulteta, želim da studenti državnih fakulteta osete benefite i da napravimo razliku.”
Uroš Bjelica predsednik Studentskog parlamenta Univerziteta Istočno Sarajevo je rekao da je ovo prvi projekat koji je Unija studenata sa Studenskim parlamentom pokrenula u regionu i dodao: “Nadamo se da će što više studenata iskoristiti priliku besplatne škole skijanja i da će ovo biti još jedna uspešna saradnja sa Olimpijskim centrom Jahorina!”
Jahorina je i u februaru izuzetno tražena destinacija, u terminu Sretenja 12-16. se ne može pronaći slobodan smeštaj ni na Jahorini a ni na Palama. U istom terminu će biti organizovani i različiti događaji i promocije, prvo 13.2. Teqvoli kup takmičenje u urbanom sportu koji predstavlja kombinaciju odbojke i stonog tenisa – prvi put na Jahorini, potom Valentinovo na dosedu 14.2. od 11:00 do 13:00 časova posebna i Jahorini prilagođena forma speed dating koncepta.
Isti dan, 14.2. sada već tradicionalno humanitarna trka Vučko iz bloka u dnevnom i noćnom terminu. Takođe, istog vikenda će biti promocija Colloseum kluba u Olimpijskom baru, investitora – firme Galens na Poljicama i partnera Vitinka u okviru poligona Poljice.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here