Slučaj američke gimnastičarke Simon Bajls, koja se zbog mentalnih problema i pritiska povukla iz finala, privukao je veliku pažnju, a tim povodom oglasio se i najbolji teniser sveta Novak Đoković.

Ako neko stalno oseća pritisak, onda je to Nole, koji se šampionski nosi s njim.

– Pritisak je privilegija. Bez pritiska ne bi bilo profesionalnog sporta. Ako želiš da budeš najbolji, bolje ti je da počneš da učiš kako da se nosiš sa pritiskom. I kako da izdržiš teške momente – rekao je Đoković posle pobede nad Špancem Fokinom.

Novak je u Tokiju objašnjavao odbojkašima i odbojkašicama Turske psihološki pristup sportu i dugovečnosti, a o tome je razgovarao i sa srpskim sportistima.

– Uspeo sam da razvijem mehanizam uz pomoć kog se borim protiv sve te buke i na terenu i van terena. Borim se protiv toga tako da mi to ne remeti koncentraciju. Imam osećaj da posedujem dovoljno iskustva, da znam sebe i znam kako treba da izađem na teren i da igram svoj najbolji tenis.

Novak ističe da ne postoji priručnik sa temom “Borba sa pritiskom”.

– Niko se ne rađa sa takvim sposobnostima. Sve to dođe s vremenom – tvrdi Đoković.

On je prokomentarisao i poraz u Riju kada je važio za glavnog favorita.

– Taj poraz u Riju je bio veoma težak za mene. Došao sam tamo kao veliki favorit, dobio četiri od poslednjih pet grend slemova, bio prvi na svetu, tako da znam taj osećaj. Slično se i sada osećam, ali posedujem mnogo više iskustva kao igrač. Znam šta treba da uradim u glavi. Kako da se ponašam i na terenu i van njega kako bih bio najbolja moguća verzija sebe – zaključio je Đoković.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime