Najbolji srpski basketaš, Dušan Domović Bulut, razgovarao je sa srpskim novinarima u Tokiju, posle osvojene bronzane medalje na Olimpijskim igrama.

On je prokomentarisao nastup na Olimpijskim igrma i poraz u polufinalu.

– Ništa nismo rekli jedan drugom, znali smo da smo uprskali… Velika je razlika između četvrtog i trećeg mesta. Da je na meču za bronzu krenulo nešto po zlu verovatno bismo se poubijali međusobno, sa njima i sa publikom i sa svima. Tu je bilo krećemo za treće mesto, ako ne pobedimo, oni bi verovatno u povratku skočili iz aviona, jer se ja ne vraćam u Srbiju. To je bio mentalitet i mislim da je upalio – rekao je Bulut, a prenosi “Mozzartsport” i dodao:

– Skupljeni smo kao grupa individualaca koji su veoma kvalitetni, koji imaju dobar karakter za pobede, za težinu dresa koji treba da se nosi na ovim takmičenjima. Falila je neka vrsta uigranosti, neke taktičke stvari, koje nismo stigli da uradimo. Da kad sve stane i kad ništa ne ide da imamo dve, tri akcije da damo neki lak poen, da izvučemo neki lak faul, da im prekinemo momentum. To se nije desilo, ostali smo paralisani protiv Rusa. Ostali smo nekoliko puta sami, promašili zicer, trojku… Nismo stigli da se priključimo, posle toga je sve otišlo nizbrdo.

Otkrio je Bulut i da ide u Ameriku gde će nastaviti da igra basket.

– Idem sutra u Ameriku, prekosutra igram utakmicu. Traje mi već ugovor, odustao sam od 30 odsto ugovora da bih došao ovde da igram za nacionalni tim. Čekaju me, potpisao sam. Idem tamo i pokušaću da napravim karijeru tamo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here