Bez rešenja na sastanku o NLB ligi

0

U saopštenju se navodi da je u Ljubljani održan sastanak predstavnika KSS, srpskih klubova, koji učestvuju u regionalnom takmičenju i čelnika NLB lige na kojem su sve strane predstavile svoje stavove, a i viđenja o daljem razvoju Lige.

 

"Svi učesnici su se složili da je važnost regionalnog takmičenja velika i da je zbog toga neophodna regionu. Predstavnici NLB lige će članovima Skupštine Sidra preneti stavove iznete na današnjem sastanku. Vanredna Skupština preduzeća Sidro biće održana posle aprilskog Finalnog turnira NLB lige", dodaje se u saopštenju NLB lige.

 

Srpski klubovi su tražili primenu sporazuma iz 2009. godine, koji predviđa ligu od 12 klubova i drugačiju raspodelu vlasničkih i upravljačkih prava.

 

KSS je predstavljao predsednik Dragan Kapičić i generalni sekretar Zoran Gavrilović. Partizan je predstavljao Mlađan Šilobad, a Crvenu zvezdu Mirko Pavlović. Nebojša Čović je zastupao FMP, a Marko Ivanović ekipu Hemofarma. Predstavnik Radničkog je bio Ivan Grujin.
 

Kapičić: Kompromis je moguć

Sastanak srpske delegacije sa Radovanom Lorbekom i Romanom Liscem, prema rečima Dragana Kapičića ipak je doneo određeni pomak i najavio kompromisno rešenje koje bi zadovoljilo obe strane.

 

"Izneo sam minimum ispod kojeg Srbija ne može da ide, uz podršku svih predstavnika naših klubova. Ljudi iz NLB lige prihvatili su naše stavove kao legitimne argumente, tako da postoji dobra volja da se dođe do kompromisa", objašnjava Kapičić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here