Pixabay.com
Sarajevo

Savet ministara Bosne i Hercegovine sutra bi trebalo da odluči u vezi s rezolucijama Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Podsećamo, 1. aprila BiH ističe rok za glasanje o dvi rezolucije EBRD koje se odnose na Rusku Federaciju i Belorusiju. Rezolucije se odnose na to da EBRD neće sprovoditi nove operacije/kredite niti tehničku pomoć u Ruskoj Federaciji i Belorusiji, a po mogućnosti obustaviće ili otkazati isplatu tranši u već postojećim operacijama za ove države.

Takođe, nedavno je specijalni predstavnik EU za BiH i šef Delegacije EU u BiH Johan Zatler uz prisustvo predstavnika osam ambasadora Evropske unije uručio zameniku predsedavajućeg Saveta ministara BiH i ministru finansija i trezora BiH Vjekoslavu Bevandi demarš, odnosno stav EU u vezi glasanja o rezolucijama EBRD.

Savet ministara će sutra, kako je najavljeno iz ove institucije BiH, raspravljati o Predlogu odluke o privremenoj zabrani izvoza određenih šumskih drvnih sortimenata i o Nacrtu memoranduma o razumevanju i saradnji na realizaciji infrastrukturnog projekta “Izgradnja aerodroma Trebinje” između Saveta ministara BiH i Vlade Srbije.

Na dnevnom redu je i Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Saveta ministara i Vlade Hrvatske o rekonstrukciji mostova Brčko-Gunja i Novi Grad-Dvor, a ministri bi trebalo da raspravljaju i o Predlogu odluke o visini osnovice za obračun plate zaposlenima u institucijama BiH.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here