Pexels
Ilustracija

Iako smo nedavno zakoračili u novu godinu, sa popularnim biksi stilom, hair trendovi vratili su se oko dve decenije unazad.

Da li ste ikada poželeli bob koji je malo kraći od standardnog? Ili, možda malo duži piksi? Srećom, čuvena frizura iz devedesetih, poznata kao biksi, vratila se na velika vrata i – prema rečima hair eksperata – dominiraće u 2022. Iako su devedesete obeležile različite popularne frizure, nema sumnje da je biksi dominirao na hair sceni. Preferirala ga je čak i princeza Dajana, kao i mnoge druge slavne ličnosti, poput Vinone Rajder i Gvinet Paltrou. Premda je ovaj trend na kraju “utihnuo”, moramo da zahvalimo 2022. što nam ga je opet vratila.

Šta je tačno biksi?

Reč je o hibridu dva popularna, kratka stila – miksu piksija i boba. Ovaj stil poznata je po svojim pernatim krajevima i prilično teškim, iseckanim slojevima. Dužina biksija je tačno između dužine tipičnog piksija i boba, dok krajevi kose uokviruju lice. Ono što je sjajno u vezi sa ovom frizurom jeste njena svestranost. Naime, možete da je nosite na različite načine – kao da ste tek ustali iz kreveta, na eleganatn način, u kombinaciji s rajfom… Veoma brzo i lako biksi kroj možete prilagoditi prilici, autfitu, dobu dana. Bonus plus je i to što on savršeno pristaje gotovo svim teksturama kose.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here