EPA/Franck Robichon
Bil Gejts

Suosnivač Majkrosofta Bil Gejts otkrio je u kom uzrastu je dozvolio svojoj deci da imaju mobilne telefone.

Stručnjaci i roditelji tvrde da deca provode previše vremena za ekranima, jer jednom kada detetu dozvolite da ima telefon, u suštini, nema povratka.

Bil Gejts, čija deca sada imaju 27, 24 i 21 godinu, rekao je nedavno za Mirror da svojoj deci nije davao mobilne telefone dok nisu napunili 14 godina.

Mada nekim roditeljima ovo može izgledati teško, izveštaj koji je napravila platforma “Kids & Tech”, otkriva da da je prosečna starost kada deca dobijaju svoje prve telefone 10,3 godina.

Kada su njegova deca dobila telefone, nastavio je Gejts, bio je prilično tradicionalan kada su u pitanju mere ograničenja i zabrana, jer im nije bilo dozvoljeno da telefone koriste za stolom, već samo u svrhu domaćeg zadatka ili učenja.

Zanimljivo, čak je zabranio svojoj deci da koriste Apple proizvode u domaćinstvu zbog rivalstva sa Stivom Džobsom. Takođe, suosnivač Majkrosofta je nametnuo ograničenje vremena pred ekranom kada je njegova ćerka počela da pokazuje znake zavisnosti od video-igara još 2007. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here