Foto: EPA/ Anders Bjuro/TT
Veljko Birmančević

Šesta titula Malmea u poslednjih devet godina, a Veljko Birmančević ima ogromne zasluge za nju.

Srpski fudbaler je imao zaista blistavu godinu u švedskom klubu.

Uveo je letos Malme u Ligu šampiona golovima u ključnim susretima kvalifikacione faze, a u prvenstvu imao učinak od 13 golova uz četiri asistencije.

Nije ni čudo što su švedski mediji prepuni priča o tome kako bi Srbin mogao da ostvari najveći transfer u istoriji tamošnjeg fudbala.

U izjavi za “Kvalsposten”, Birmančević je rekao kako trenutno ne zna šta nosi sutrašnji dan.

– Ne znam šta će se dogoditi sa Čolakom. Trenutno ne znamo ko ostaje a ko odlazi. Ni ja sam ne znam ništa o svojoj budućnosti. I on i ja smo imali sjajne sezone. On je dobio trku za najboljeg strelca, ja sam bio drugi – kaže Birmančević.

Priznaje da su šanse da obojica ostanu u dresu Malmea zaista male.

– Ne bi me iznenadilo da Čolak dobije ponudu većeg kluba. Ako ostane u Malmeu, biće fantastično. Ukoliko obojica ostanemo, imaćemo velika očekivanja od naredne sezone. Ipak, šanse da tako bude su veoma male. I on i ja smo imali jake sezone. Mislim da će barem jedan od nas, ako ne i obojica, otići u neku veću ligu – zaključio je srpski fudbaler.

Veljkove igre pohvalio je i bivši reprezentativac Danske, Jon Dal Tomason.

– Verujem da ima prostora za prelazak na viši nivo. On je fantastičlan fudbaler koji je imao određene poteškoće na početku sa aklimatizacijom. To je nešto što se dešava mnogima kada dođu u novu ligu, drugačiju kulturu, gde susreću različit fudbalski ambijent. Birmančević ima kvalitet koji bi poželeo svaki trener i klub. Postiže golove i kreira ih. Uvek može da smisli nešto sa loptom na protivničkoj polovini – rekao je Tomason.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here