Printscreen
Besnik Bisljimi

Zamenik premijera prištinskih institucija Besnik Bisljimi rekao je danas da Kosovo ne bi trebalo da raspisuje izbore na severu, dok se ne uklone kaznene mere koje je uvela Evropska unija.

Bisljimi je rekao da čeka najavu EU o ukidanju sankcija, nakon sporazuma između Kosova i EU u Bratislavi i povlačenja 25 odsto policijskih snaga iz opštinskih zgrada u četiri severne opštine, preneo je “Telegrafi”.

Iako je ranije predsednica prištinskih institucija Vjosa Osmani rekla da je organizovanje izbora dozvoljeno zakonskom regulativom Prištine i da se tako nešto može uraditi putem peticije koju potpisuje 20 odsto građana sa biračkog spiska, koji mogu da pokrenu proces novih izbora, Bisljimi je rekao da nije siguran da postoji odgovarajući pravni osnov za njihovo raspisivanje.

– To je unutrašnji problem Kosova za koji ne postoji saglasnost da li je dovoljno administrativno uputstvo ili je potreban zakon – rekao je on, prenosi REL.

Eventualne ostavke gradonačelnika dovele bi opštine do vanrednih izbora, ali prema rečima Bisljimija, vlada, predvođena Pokretom Samoopredeljenje, neće tražiti tako nešto od gradonačelnika opština Severna Mitrovica i Leposavić, koji su iz ove stranke.

1 COMMENT

  1. Ovi ljudi uopštene neshvataju da ih je NATO pakt okupirao i da moraju da rade onako kako im SAD narede !? Pa SAD upravljaju i sa EU, a Albanci na Kosovu i Metohiji će im pričati o nekim lažnim zakonima na teritoriji na koju je NATO pakt ušao silom preko Kfora, posle protiv zakonitog bombardovanja Srbije ??? Da l je moguće da su toliko neupućeni ??? Možda da pitaju Ramu !

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here