Printscreen/Youtube
Petr Bistron

Petr Bistron, šef spoljnopolitičkog odbora AfD u Bundestagu, izjavio je da postoji “konsenzus svih stranaka u Bundestagu da je to što radi Rusija kršenje međunarodnog prava, ali i da Zapadu, koji je učestvovao ili aplauzom pozdravio secesiju dela postojeće države (Srbija) nedostaje moralna osnova da za isto kršenje kritikuje Rusiju”.

Na pitanje novinara kako ocenjuje to što Rusija trenutno radi sa Ukrajinom, Bistron je izjavio da oko toga “u suštini postoji konsenzus svih stranaka”.

– U pitanju je kršenje međunarodnog prava, to je činjenica i niko to ne poriče, pa ni mi. Međutim mi se razlikujemo u proceni i glasnosti kritike. Mi iz AfD smo mišljenja da se neko za nepridržavanje pravila može kritikovati samo ako se pravila poštuju – rekao je Bistron.

On je istakao da “mi smo deo zapada, onog zapada koji je aplauzom pozdravio ili učestvovao, u secesiji Kosova od Srbije”.

– Zato nam nedostaje moralna osnova da za iste postupke sada kritikujemo Rusiju – zaključio je Bistron.

7 COMMENTS

  1. Pa vratite Kosmet nama i onda IZGRDITE Rusiju, a nju ce to jako da potrese u to sam siguran.

  2. ameri su bili glavni mentori siptarskih kriminalaca sa prokletije i a ostali zlikovci koji su okuperali srpsku zemlju istine ce biti kad tad a siptari kako dosli tako ce i otici sa srpske zemlje

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here