EPA
Granit Džaka

Bivši reprezentativac Nemačke Per Mertezaker rekao je da fudbaler Švajcarske Granit Džaka nije naučio lekciju u meču protiv Srbije na Svetskom prvenstvu 2018. godine, i dodao da su njegovi postupci provokativni.

– Čak smo i mi mislili da je sazreo i da je naučio lekciju u meču sa istim protivnikom na Svetskom prvenstvu 2018. To su provokativni gestovi. Možda je čak došlo i do razmene verbalnih uvreda. To je potom dovelo do eksplozije. Ako Disciplinska komisija ovo vidi, možda će doći do kazni – rekao je Mertezaker za nemačku televiziju ZDF.

Mertezaker je rekao da da razume Džaku, ali se nada da ta akcija neće naškoditi njemu i Švajcarskoj.

– Džaka je prošao kroz mnogo toga. To ga je očigledno učinilo igračem kakav je danas, ali nadamo se da ga to neće koštati. Jer je Švajcarska treći put zaredom u osmini finala. Za to im je potreban Granit Džaka – rekao je Mertezaker.

O Džaki je govorio i njegov bivši saigrač u Borusiji Kristof Kramer.

– To ne možete oduzeti Granitu Džaki. Ali sasvim je u redu, jer je to bio jedini način da postane igrač kakav jeste – rekao je Kramer.

Bivši reprezentativac Švajcarske Bendžamin Hugel je, komentarišući za švajcarsku televiziju SFR, rekao da je Džakin postupak nepotreban.

– Nadam se da neće biti posledica po Švajcarsku – rekao je Hugel.

Glavni i odgovorni urednik za sport u švajcarskom listu “Blik” Andreas Boni rekao je da je dobro što je utakmica sa Srbijom završena.

– Provokacija je nepotrebna, ali razumljiva s obzirom na njegovu porodičnu istoriju i zlostavljanje koje je pretrpeo na terenu i van njega. To što posle meča nosi majicu “Jašari” i odaje počast albanskom nacionalnom heroju nema smisla. Ali je dobro što je drama utakmice sa Srbijom završena i radujemo se utakmici osmine finala protiv Portugalije u utorak – naveo je Boni.

Švajcarski novinar Florijan Raz kazao je da reprezentativci Švajcarske treba da uživaju, jer se oko njihovog kapitena “digla velika buka”.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here