Bjelica ide u Beneton kod Tadije

0

Još ništa nije zvanično potpisano, ali se razgovori između čelnika kluba iz Treviza i njegovog menadžera Lućana Kapikjonija uveliko privode kraju kako bi Bjelica na leto otišao u Italiju.

Nemanja Bjelica bi tako mogao da se pridruži kolegi iz reprezentacije Srbije Stefanu Markoviću, koji u Trevizo odlazi kao slobodan igrač. Koliko će Zvezda zaraditi od Bjelice, ostaje da se vidi, jer ima 42,5 odsto vlasništva nad igračem. Isto tako, njemu nisu isplaćena određena primanja, pa to može biti problem za Zvezdu prilikom prodaje.

 

"Kako sada stvari stoje, Nemanji Bjelici će ovo biti poslednja sezona u Zvezdi, a njegov sledeći klub mogao bi da bude Beneton. Ništa nije potpisano, ali razgovori obe strane idu u dobrom pravcu i sva je prilika da će se Nemanja Bjelica od naredne sezone preseliti u Italiju", tvrdi dobro obavešten izvor Kurira i dodaje:

"Poznato je da njegov menadžer Lućano Kapikjoni ima odličnu saradnju s Benetonom i da svake godine ima svoje igrače u Trevizu. Italijani po svaku cenu žele da dovedu talentovanog igrača jer "ujedinjene boje" u narednoj sezoni žele da imaju tim koji bi imao značajniju ulogu ne samo u "palakanestru" već u Evropi".

 

Zastupnik Nemanje Bjelice za Srbiju Bojan Tanjević izjavio je da on verovatno na leto odlazi iz Zvezde i da su za njega zainteresovani svi najveći klubovi u Evropi.

 

"Mora da se desi neko čudo da bi Bjelica ostao u Zvezdi! Ovde je dosta napredovao, ali očigledno da je za njega bolje da ode u klub koji ima stabilnost. Mnogi najbolji klubovi su zainteresovani za njega, ali ne bih sada o imenima, do septembra ima još vremena. Nemanjina želja je da karijeru nastavi u NBA ligi, ali to ne mora da se desi odmah ove sezone. Taj put može da bude malo drugačiji, prvo da igra za neki prosečan klub iz Evrope, a nakon toga da se preseli u Ameriku", rekao je Tanjević.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here