Košarkaši Srbije neće se boriti za medalju na Svetskom prvenstvu u Kini pošto su u četvrtfinalu izgubili od Argentine 97:87.

 

Srpski košarkaš preuzeo je odgovornost za ispadanje Srbije iz konkurencije za medalju na Svetskom prvenstvu, a na njegovu izjavu nadovezao se i selektor Aleksandar Đorđević.

– Toliko bih toga da vam kažem… Probaću da saberem misli. Težak poraz za nas. Najpre moram da se izvinim narodu, koji je verovao u nas. Verovali smo i mi sami, jer imamo stvarno dobar tim. Ali, znate kako je to, na ovakvim turnirima to ne znači mnogo. Možda mi imamo bolji tim od Argentine, ali oni su nam pokazali da više žele pobedu od nas, bar u ovom trenutku – započeo je Nemanja Bjelica koji je dao 18 poena.

– Nismo bili spremni za ovu utakmicu, pre svega psihološki. Ja na prvom mestu, preuzimam odgovornost. Kao jedan od vođa tima, moram da kažem da sam igrao kao g****. Način na koji su Argentinci slavili, mislim – svi su plakali! Oni zaslužuju ovu pobedu. Šta mogu da kažem o nama… Mi smo sjajna grupa momaka, nismo izgubili ovo zato što smo arogantni ili mislimo da smo posebni, samo se, kao igrači, nismo psihički spremili za ovaj meč. Mogao bih da pričam satima, ali ovaj poraz je jako težak. Ubija me… Mnogo rada smo uložili ovog leta. Teško je. Ali, to vam je košarka – rekao je „profesor“.

– Zaboravio sam još nešto, a vrlo je važno. Naš saigrač (Micić) je danas igrao, a izgubio je majku. Ima važnijih stvari od košarke… Mi smo, bre, je*** dobra grupa momaka, dobri smo ljudi, hteli smo da pobedimo ovo, ali… Probali smo da pobedimo na pogrešan način. Posle ko zna koliko godina smo bili favoriti, ali eto, posebno za četvrtfinale, morate da budete spremni. Možda nismo bili dovoljno čvrsti. Mi jesmo izgledali loše na terenu, ali ne želim da kažem da smo bilo koga potcenili. Imali smo loš dan. Sada treba da se pripremimo za druge utakmice, još dve nas čekaju. Možda, kažem, možda smo ovo hteli na pogrešan način. Ne radi se tu o pritisku ili euforiji, znamo mi da se nosimo sa pritiskom, ali smo to uradili na pogrešan način. Treba da završimo ovo na pravi način i da se kući vratimo kao tim – zaključio je Bjelica.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime