EPA
Državni sekretar SAD Entoni Blinken

Američki državni sekretar Entoni Blinken saopštio je danas da će SAD uvek sarađivati sa Južnom Korejom kako bi snažno odgovorile na provokacije Severne Koreje, saopštila je predsednička kancelarija u Seulu, nakon što je Pjongjang ispalio više balističkih projektila kratkog dometa ka Istočnom moru.

Blinken je ovu poruku posalo tokom sastanka sa predsednikom Jun Suk Jolom na marginama trećeg Samita za demokratiju, čiji je domaćin bila Južna Koreja ove nedelje, prenosi Jonhap.

“Sekretar Blinken je rekao da će Sjedinjene Države uvek biti uz Južnu Koreju kako bi snažno odgovorile na provokacije Severne Koreje i obezbedile mir i stabilnost na Korejskom poluostrvu”, navodi se u saopštenju predsedničke kancelarije.

U saopštenju se dodaje da je najviši američki diplomata pozvao na nastavak bliske koordinacije i komunikaciju između saveznika, uz dodatno jačanje njihovog “proširenog odvraćanja”, posvećenost SAD da koriste čitav niz svojih vojnih sposobnosti, uključujući nuklearne, za odbranu svog saveznika, navodi Jonhap.

Blinkenova izjava je usledila nekoliko sati nakon što je Severna Koreja ispalila više balističkih projektila kratkog dometa ka Istočnom moru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here