Bodiroga: Sad bih mogao da igram

0

Bodiroga je jedini od igrača srpske nacionalnosti u idealnom timu lige, i jedini sa spiska koji više nije aktivan igrač. Bodiroga se oprostio od košarke 2007. godine, u dresu rimske Lotomatike, ali je do tada uspeo da osvoji tri titule prvaka Evrope u klupskoj konkurenciji: sa Panatinaiksom 2000. i 2002, odnosno sa Barselonom 2003.

"Drago mi je da sam među 10 najboljih igrača Evrolige u protekloj dekadi, među onima koji su obeležili jednu epohu košarke. Posebno su mi važni trijumfi sa Panatinaikosom, prevashodno drugi put u Bolonji, kada nismo važili za favorita jer je Kinder tada imao sjajan tim sa Đinobilijem, Jarićem, Grifitom, Rigodoom…jedan od najkvalitetnijih u klupskoj istoriji, možda čak i najjači posle onog koji je predvodio Predrag Danilović", rekao je Bodiroga i onda dodao:

 

"Ali i naredne godine Barselona je prvi put osvojila jedini trofej koji joj je nedostajao u bogatoj riznici, pa i to izaziva buru emocija. Protivnik u finalu je tada bio Beneton sa trenerom Etoreom Mesinom. Mi smo imali osam odličnih igrača, ali ne i tako dugu klupu kao današnji tim Barse, koji ima ubedljivo najjači tim u Evroligi".

 

Na konstataciju da je jedini iz idealnog tima koji je okončao karijeru, Bodiroga odgovara:

 

"Najvažnije je da me zdravlje odlično služi, mogao bih i danas da igram. Međutim, osetio sam momenat kada je dosta i oprostio se. Nisam se ni dvoumio, zadovoljan sam i srećan što sam ostvario ono o čemu sam maštao kada sam počinjao", zaključio je za "Žurnal" Bodiroga.

 

Nekadašnji srpski košarkaš dodao je da se sada bavi stvarima koje "nije stizao tokom karijere, a koje su mu i tada predstavljale istinsko zadovoljstvo".
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here