Bogati Srbin spasava Porečje

0

Slobodan Pavlović

– Imao sam sreću da se upoznam sa gradonačelnikom u crkvi Gračanici u Čikagu i mi smo razgovarali u vezi s tom kompanijom – rekao je Pavlović.

Prema njegovim rečima, da bismo mogli nešto da učinimo za našu zemlju, treba prvo da zaustavimo da naša mladost odlazi iz nje.

 

– Vi znate da iz južne Srbije odlaze svi za Beograd ili inostranstvo i da bismo to sprečili moramo nešto da otvorimo u svakom mestu, u svakom gradu Srbije i Republike Srpske kako bi narod ostao tu da radi i živi. To je moj cilj, moja vizija i verujem da ću zajedno sa vama to da uradim – rekao je Pavlović.

 

Privatizacija, drugi put

Poljoprivredni kombinat Porečje Vučje je do pre desetak godina bio jedan od najvećih proizvođača smrznutog voća, džemova i rakije viljamovke u Srbiji.
"Porečje" je privatizovano 2010, ali je 2012. zbog nepoštovanja ugovora o kupovini, privatizacija raskinuta. Od tada je preduzeće u stečaju.

Komentarišući rad Vlade Srbije, Slobodan Pavlović je ocenio da ona uživa veliki ugled u Americi.

– Mogu da kažem da je Amerika vrlo zainteresovana za ovu vladu i želi da pomogne sa svih strana kako bi mogla naša Republika Srbija da krene. Srbija je centar između istoka i zapada i ja to govorim već 20 godina, međutim, niko da me shvati, ali to je baš tako – rekao je Pavlović koji očekuje da Srbija postane najbogatija zemlja u ovom delu Evrope.

Pavlović je jedan od najbogatijih ljudi srpskog porekla u Americi. Devedesetih godina je sam finansirao izgradnju mosta preko Drine Pavlovića ćupriju. Nedaleko od Bijeljine gradi grad Slobomir, a vlasnik je još nekoliko firmi, univerziteta i banke.

 

Dobar domaćin

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović zadovoljan je što je zainteresovao Slobodana Pavlovića da dođe iz Čikaga kako bi se upoznao s investicionim potencijalima Leskovca i juga Srbije.

– Gospodin Pavlović je poznat po humanosti, po energiji i finansijskoj mudrosti. Znate, uvek je prioritet kakvo je stanje u firmi, šta može da se očekuje, kakvi su strateški partneri, a to je firma za koju i sami znate ima perfektnu prošlost, a siguran sam u budućost uz dobre strateške partnere. Svaka firma koja je privatizovana, gde je došao dobar domaćin, posebno u poljoprivredi, ima budućost i siguran sam da ćemo imati pozitivne efekte – ocenio je Cvetanović.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here