Vulin počasni građanin K. Mitrovice

0

"Vulin je svojim radom doprineo da se Kosovu i Metohiji osigura stabilnost i uspeo da vrati poverenje građana u institucije Republike Srbije"
 

Vulin je na svečanoj akademiji kazao da niko ne treba ni da pomisli da će se politička pitanja na Kosovu i Metohiji rešavati bez države Srbije.

 

"Neko niko ne pomisli je bilo kakvo političko rešenje na prostoru Kosova i Metohije moguće bez države Srbije i njene Vlade i neka niko ne pomisli da ćemo politiku voditi i sprovoditi bez Srba sa Kosova i Metohije", rekao je Vulin.

 

On je govoreci o priči o stvaranju velike Albanije kazao da niko ne bi smeo da se "igra crtanjem granica na Balkanu" jer su one "nacrtane i više se neće menjati. Uređene su jasno Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija".

 

Vulin je dodao da "država Srbija ozbiljno shvata kada se neko igra imenom velike Albanije, kada podstiče stare sukobe i nove mržnje, shvata da svako prekrajanje granica, makar počelo prstom u vazduhu završi se nesrećom, pogibijom i uništenim ljudskim životima"

 

Direktor Vladine kancelarije za Kosovu i Metohiju Marko Đurić koji je primio visoko priznanje Kosovske Mitrovice rekao je da je povelja počasnog građanina Kosovske Mitrovice "najveće priznanje u Republici Srbiji".

 

"Tačno je da naša zemlja ima odlikovanja i priznaja, ima i povelje ali ni jedno priznanje u Srbiji nema onu težinu za nekoga ko je rodoljub, kao priznanje počasnog građanina grada Kosovske Mitrovice", rekao je Đurić i dodao da je upravo Vulin svojim radom u periodu posle postizanja sporazuma u Briselu doprineo da se Kosovu i Metohiji osigura stabilnost i da je kao direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju uspeo da vrati poverenje građana u institucije Republike Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here