Bogatiji za sedam aparata za oživljavanje

Z. M. - Vesti
Z. Marjanović
Aparati na broju

Iako su već odavno na radu u Švajcarskoj, Miloš i Marija Trojančević ne zaboravljaju svoj rodni grad i ulažu mnogo novca i truda kako bi pomogli Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu.

Od 2015. godine do sada, Miloš i Marija koji žive u Bernu su bolnici poklonili krevete, električne krevete za opremanje šok soba, aparate za rad u operacionim salama, grejače za infuzione rastvore i drugu opremu za sobe. Najnovija donacija je sedam defibrilatora koji služe za reanimaciju pacijenata. Opremu je u ime Opšte bolnice primio i na poklonu se zahvalio dr Predrag Šutić, v. d. direktora Opšte bolnice.

– Reč je o veoma vrednim aparatima koji služe za reanimaciju, odnosno za vraćanje u život pacijenata i to su aparati koje bi trebalo da ima svako odeljenje zbog mogućih hitnih stanja. Aparati su veoma skupi, a mi smo zahvaljujući Milošu i Milici dobili šest stacionarnih defibrilatora i jedan za slučajeve transporta životno ugroženih pacijenata – objašnjava dr Šutić.

Naglašava i da je bolnica ove aparate do sada imala jedino na internom odeljenju hirurgije.

Bračni par Trojančević poznati su kao skromni ljudi, pa vrednost donacije i ne pominju.

– Naš projekat ima ime: Od srca, srcu, što znači da smo aparate od srca nabavili i od srca ih poklonili i nadamo se da se neće upotrebljavati tako često, ali da će biti u funkciji spasavanja života onih kojima je u Opštoj bolnici u našem gradu pomoć potrebna. Želja nam je da se u milanovačkoj bolnici stvore što bolji uslovi za lečenje. Ovo nije naša prva donacija i svakako ne poslednja. Naravno, već radimo na realizaciji sledeće akcije kojom ćemo, opet, u bolnicu u našem rodnom gradu dopremiti vredne aparate – istakli su za „Vesti“ Miloš i Marija Trojančević.

POZIV DONATORIMA:
Ako želite da se uključite u neku od akcija HUMANITARNOG MOSTA, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara HUMANITARNOG MOSTA na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.