T. Ostojić
U Melburnu tokom vikenda održan najveći broj aukcija

Prema najnovijim podacima internet sajta Domain, proteklog vikenda prodavalo se 2.644 nekretnina, što je povećanje od 8,3 odsto u odnosu na raniju nedelju.

Melburn je ponovo bio grad s najvećim brojem održanih aukcija, ukupno 1.341, ili za 4,4 odsto više u odnosu na prošlu nedelju.

Sidnej prati prestonicu Viktorije sa 917 aukcija ili za 10,1 odsto više nego prethodne nedelje.

Nakon gomile otkazanih aukcija, zbog razornih poplava koje su zabeležene proteklih nedelja, tržište nekretnina u Brizbejnu se značajno oporavilo, pri čemu je u glavnom gradu Kvinslenda 69,9 odsto kuća prodato na javnom nadmetanju.

U današnjem broju “Vesti“ predstavljamo pet najskupljih kuća koje su se prodavale ovog vikenda.

Mosmen (NSW) – devet miliona dolara

Sa zadivljujućim pogledom na okean i blistavim centrom Sidneja, ovaj izuzetni Savezni dom u Mosmenu je zadivljujući (61 Bradleys Head Road).

Porodični dom je izgrađen 1910. i nazvan Monaro, a predstavlja dvokrilnu kuću, koja odiše klasom i elegancijom, uz odličnu lokaciju.

Zdanje ima pet spavaćih soba, tri kupatila, veliki bazen, garažu za dva automobila, prelepu glavnu spavaću sobu i prostoriju za bioskop.

Menli (NSW) – osam miliona dolara

Jedna od najcenjenijih lokacija u celom Menliju, upravo je mesto gde se nalazi ovaj raskošan apartman s četiri spavaće sobe, tri kupatila i parcelom za smeštaj četiri automobila (101/46 Victoria Parade).

Bukvalno je udaljen nekoliko metara od plaže Menli i sa izuzetnim pogledom.

Pored masivne dnevne sobe, tu je i soba za medije, savremena kuhinja sa raskošnom opremom i odličan balkon za zabavu gostiju.

Mornington (Viktorija) – oko 11 miliona dolara

Ova vila je u popularnom mestu Mornington (13 Caraar Creek Lane), nedaleko od Melburna. Sa avangardnim dizajnom odgovara najboljim nekretninama na Beverli Hilsu.

Savršeni pogledi sa razglednice iz pet spavaćih soba, sedam kupatila, sa zapanjujućim vinskim podrumom, kućnim bioskopom i podzemnom garažom sa šest automobila, zdanje bi moglo da posluži i kao galerija.

Ukoliko ste u posedu velikog bogatstva ova vila bi trebalo da bude na listi vaših prioriteta, ocenjuju agenti.

Sent Kilda Vest (Viktorija) – oko šest miliona dolara

Smeštena na parceli od 446 kvadratnih metara (15 Loch Street), u jednoj od glavnih ulica Sent Kilde Vest, privlačna vila iz viktorijanskog doba, nudi najbolju kombinaciju starog i novog.

Dvospratna kuća sa dvostrukim frontom, verovatno je izgrađena 1890, s tim da je dom stručno osvežio Tom Robertson Arkitekts.

Unutrašnjost nudi savremenu, elegantnu estetiku.

Prostor gleda na dvorište kuće i veliki bazen, a u zadnjem delu rezidencije se nalazi zasebna soba za goste i prostrana radna soba (iznad garaže za dva automobila).

Nusa Heds (Kvinslend) – sedam miliona dolara

Stan sa tri spavaće sobe i dva kupatila u poželjnom delu Nusa Hedsa u Kvinslendu predstavlja odličan dom za odmor (15/1 Morvong Drive).

S prekrasnim pogledom na glavnu plažu Nusa i zaliv Laguna, ovaj stan je ima pristup privatnim liftom.

Glavna spavaća soba je kraljevske veličine, a apartman ima odlično opremljenu kuhinju, i spa-centar izuzetno lepog izgleda.

Adelajd u vrhu liste

Inače, Adelajd predvodi u broju prodatih kuća na aukcijama. Prethodne nedelje je prodato 89,2 odsto.

Melburn je takođe, zabeležio povećanje stope kupoprodaje za 2,8 odsto, beležeći stopu na aukciji od 69,4 odsto.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here