Crna magija odvajkada uteruje strah u kosti ljudima, ali isto tako budi njihovu znatiželju. Totemi i kipovi su poznati kao idealni predmeti za izvođenje zlih bajalica.

Poznato je da ovi mistični predmeti uglavnom završe u rukama žrtve, ali isto tako mogu da se “zagube” i da neko sasvim slučajno dođe u njihov posed i izvuče deblji kraj ni kriv, ni dužan. Jedna od priča koja opseda ljubitelje mističnog govori vraća nas u 19. vek. Tada je na Kipru svetlost dana ugledao naizgled uobičajen kip boginje plodnosti.

Procenitelji su smatrali da je ova iskopina stara nekoliko hiljada godina. Danas je ova statua poznata u svetu kao boginja smrti i to s valjanim razlogom. Svako ko je došao u posed ove crne amajlije je stradao.

Niko sa sigurnošću ne može da tvrdi koliko je ovaj ukleti predmet odneo žrtava, ni ko ga je omađijao i zbog čega. Veruje se da je njen prvobitani vlasnik preminuo iznenada, a navodno ta žrtva nije bila dovoljna boginji smrti. Čitava porodica pronađena je mrtva ubrzo nakon što je statua stigla u njihov dom.

Ovaj totem od krečnjaka se navodno sada nalazi u muzeju u Edinburgu. Figurica je sklonjena i okovana debelim staklom kako ne bi mogla da seje smrt.