pixabay.com

U hramovima Srpske pravoslavne crkve u Austriji do 18. januara, na osnovu odluke austrijske vlade o trećem zaključavanju zemlje, liturgije će biti služene bez prisustva vernika, ali će za Badnji dan i prvi dan Božića biti napravljen izuzetak i bogosluženja omogućena u prisustvu vernika.

“Sa radošću saopštavamo da imamo odobrenje austrijskih vlasti da Badnji dan i prvi dan Božića možemo proslaviti uz prisustvo vernog naroda na bogosluženjima. Zbog velikog broja naših vernika u austrijskoj prestonici će se bogosluženja održavati u sva tri bečka hrama sa vernim narodom uz striktno pridržavanje mera”, naveo je episkop austrijsko-švajcarski, Italije i Malte Andreja u saopštenju.

Hramovi u Beču će biti otvoreni celog dana za dolazak vernika u crkvu, u ostalim gradovima prema rasporedu, navodi se u saopštenju.

Vladika savetuje da se u periodu od 28. decembra do 18. januara svi u Austriji pridržavaju propisanih odluka i mera i kaže da će crkvene opštine omogućiti posetu hramovima i van uobičajenih termina, a biće ponovo organizovan prenos uživo multimedijalnim putem.

– Moleći se usrdno pred Gospodom da iskušenje sa kojim se suočavamo što pre bude za nama i da svi iz ove pandemije izađemo i duhovno i fizički zdravi, ohrabrujemo vas da istrajete u trpljenjima. Molimo sve za razumevanje, kao i za molitvu svih, da ovaj krizni period što pre prođe – poručio je vladika Andrej.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here