Z. Vicelarević
Buduća stjuardesa: Bojana sa bakom Radmilom i dedom Dragom

Na nedeljnoj liturgiji u Hramu Vaskrsenja Gospodnjeg, u Frankfurtu, među brojnim vernicima bila je i Bojana Čajić, čiji se boravak u hramu nije završio jutarnjom službom već je ostala i da pomogne u bogomolji.

Vredna i naočita devojka Bojana je rodom iz Banjaluke, ima 28 godina i na liturgiju je došla sa bakom i dekom.

– Došla sam u posetu baki Radmili i deki Dragu Trijeviću, a pre svega bratu Bojanu koji je nedavno dobio ćerku Milu. Ovaj boravak i obilazak familije ću iskoristiti da bih položila ispit nemačkog jezika i, ako Bog da, da bude sve kako sam zamislila, u skorijoj budućnosti nastavim život u Frankfurtu. Želja mi je, još iz detinjstva, da budem stujardesa, pa se nadam ću tu svoju želju i ispuniti – kaže nam Bojana.

Završila je ruski jezik i književnost, a pored ruskog, govori i engleski i nemački. Voli da radi sa ljudima i već zna da bi odmah prihvatila posao u Lufthanzi kao stujardesa, mada bi mogla i za neku rusku kompaniju da radi. Veliku pomoć i podršku ima od bake Radmile i deka Draga.

Baka Radmila kaže da je srećna što je Bojana došla u posetu i pohvalila nam se da je dva puta u jednom danu postala prabaka.

– Moja unuka Milica je rodila praunuku Anastasiju u Banjaluci, a samo četiri sata kasnije se rodila praunuka Mila ovde u Frankfurtu od unuka Bojana. Pa možete li zamisliti tu sreću?! – kaže Radmila ne skidajući osmeh s lica.