Boje otkrivaju karakter

0

Pre odlaska na posao ili večernjeg izlaska skoro svaka žena ima problema sa izborom odeće. Doduše, kombinovanje boja, materijala i krojeva zaista je iscrpljujuće.

 

Odmah na početku treba napomenuti da određene nijanse odeće nisu prikladne za svaku vrstu sastanka. Saznajte koja boja odeće obezbeđuje uspeh u određenim situacijama!

Crvena za uspeh kod muškaraca

 

Crveni komadi odeće predstavljaju najbolji izbor kada želite da privučete pažnju, posebno muškaraca jer je dokazano da oni ne mogu da odole ženama u crvenom.

 

Ova nijansa odeće je odličan izbor u danima kada ste umorni jer podstiče dobro raspoloženje. Međutim, ako imate neki sastanak, izbegavajte odeću crvene boje jer ćete ostaviti utisak agresivne osobe.

Plava otkriva pouzdanu osobu

 

Kada želite da pokažete autoritet, obucite tamno plavo odelo jer ćete ostaviti utisak osobe koja sve drži pod kontrolom. Ako želite da istaknete da ste pouzdana osobe, odaberite svetlije nijanse plave boje.

Zelena je neupadljiva

 

Ukoliko u svom ormaru nemate crno ili plavo odelo, kao zamena može da posluži odeća u tamno zelenoj nijansi. Kada prikupljate određena sredstva za neku akciju, izbegavajte zeleno jer je jedno nedavno istraživanje pokazalo da ljudi ne obraćaju dovoljno pažnje na sagovornike obučene u tu nijansu.

Ljubičasta ističe individualnost

 

Ako želite da privučete pažnju na radnom mestu, obucite nešto ljubičasto. Ovo je odlična boja za večernje izlaske i predstavlja alternativu crnoj. Ljubičasta otkriva odgovornu i staloženu osobu.

 

 

Bela otkriva urednost

 

Bela odlično stoji osobama svetlijih očiju naročito ako je u kombinaciji sa bojom peska ili sivom. Doduše, odeća bele boje je idealna i za večernje izlaske, ali samo kada je reč o kvalitetnom materijalu. Ukoliko imate pegice, izbegavajte odeću bele boje.

Žuta za dobro raspoloženje

 

Uopšte nemojte da sumnjate da u žutoj odeći nećete biti u centru pažnje, a trebalo bi da je nosite u danima kada ste izuzetno lošeg raspoloženja. Žutu odeću izbegavajte na poslovnim sastancima jer ćete ostaviti utisak neodgovorne i neozbiljne osobe.
 

Crna je uvek u modi

 

Crna odeća je savršen izbor za poslovne sastanke, ali je idealna i za večernje izlaske. Nije važno o kakvom je materijalu reč jer i nekvalitetne krpice deluju elegantno. Crnu izbegavajte ako radite sa decom ili starijim osobama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here