MN Press

Predsednik KK Budućnost Dragan Bokan poručio je posle plasmana njegovog tima u četvrtfinale Evrokupa, gde igraju sa francuskim Monakom, da je prioritet Podgoričana osvajanje ovog takmičenja koje bi mu donelo lakšu prohodnost u Evroligu nego kroz ABA ligu.

Prvi čovek Podgoričana je ocenio da su svi rivali do finala Evrokupa slabiji od Crvene zvezde koja je glavni favorit za trofej na Jadranu.

– Svakodnevno razmišljamo o šansi da dođemo do Evrolige, jer ćemo i u četvrtfinalu i eventualnom polufinalu imati podjednake šanse, ko god da nam bude protivnik. U našem delu žreba nisu ni Virtus ni UNIKS, pa nam se otvara šansa da ove godine lakše dođemo do Evrolige kroz Evrokup, nego kroz ABA ligu, jer je Crvena zvezda kvalitetnija od svih potencijalnih rivala u polufinalu – ocenio je Bokan u intervjuu za Vijesti.

Bokan se kroz intervju indirektno obratio i novim vlastima u Crnoj Gori od kojih očekuje pomoć.

– Nadam se da će nas sreća pratiti i u četvrtfinalu i eventualnom polufinalu i da ćemo, ako Valensija ne uđe u osam najboljih u Evroligi, ulaskom u finale da izborimo povratak u košarkašku elitu. Još je rano da se priča o Evroligi, ali ako je izborimo, na ispitu će biti grad i država, jer sudeći po tome kuda ide crnogorska ekonomija, nećemo moći da imamo domete kakve želimo – istakao je Bokan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here