Bolest deteta koristio za Internet prevaru

0

 

Početna strana sajta na kome se nalazila molba za "pomoć"

 

 

Bojoviću je određeno i policijsko zadržavanje do 48 časova, dodaje se u saopštenju.

 

Osumnjičeni Bojović je 16. marta 2010. godine, kod hosting provajdera Nordnet iz Subotice, registrovao internet domen i postavio prezentaciju pod nazivom "Apel za pomoć Strahinji Bojoviću".

 

Na ovoj prezentaciji je sebe lažno prikazao kao oca teško obolelog osamnaestomesečnog dečaka, Strahinje, kome je neophodna hitna medicinska pomoć. Pri tom je postavio skoro 150 dečakovih fotografija koji je, navodno, zaražen nepoznatim virusom za šta je jedini lek presađivanje matičnih ćelija u Kini.  

 

Bojović je pozvao sve koji to žele, da mu novčanim prilozima pomognu u lečenju deteta i doveo u zabludu veći broj građana iz zemlje i inostranstva, koji su uplatili dinarske ili devizne novčane iznose na njegove račune, saopštio je MUP.

 

Bojović je, u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 145.000 evra, koliko iznose navodni troškovi lečenja, i na Fejsbuku pod lažnim imenom otvorio grupu pod nazivom "Apel za pomoć Strahinji Bojoviću", kojoj se prudružilo više od 4.000 korisnika ove društvene mreže.

 

U saopštenju se navodi da, imajući u vidu kratak vremenski interval koji je protekao od početka ove prevare, Bojović nije uspeo da prikupi značajniji iznos novčanih sredstava, ali je nematerijalna šteta koju je ovakvim postupcima naneo nemerljiva.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here