Bombaš samoubica: Osvetićemo se Americi!

0

Al-Balavinje na snimku koji je emitovala Al Džazira izjavio da je njegov napad osveta za smrt talibanskog vođe iz Pakistana Baitulaha Mehsuda

  

Na snimku se al- Balavi predstavlja i naglašava kako "Mehsud mora biti osvećen u Americi i izvan nje". Uz njega stoji Mehsudov naslednik Hakimulah Mehsud. On takođe navodi kako je doktor iz Jordana koji je postao dvostuki agent – prvo ga je vrbovala jordanska obaveštajna služba kako bi špijunirao Al Kaidu. Autentičnost ovog snimka još nije potvrđena, ali u njemu se spominje da su ga snimili pakistanski talibani.

 

Al-Balavi takođe kaže da šalje poruku svim neprijateljima islama, pa i jordanskoj obaveštajnoj službi koja je za njega samo ispostava CIA-e. "Nikada nećemo zaboraviti krv našeg vođe Baitulaha Mehsuda. Sada ga treba osvetiti, a osveta će se izvršiti i izvan Amerike, ali i u samoj Americi", kazao je al-Balavi koji naglašava da je njegov vođa Baitulah Mahsud ubijen zato što je pružio utočište Osami bin Ladenu.

 

Mehsud je ubijen u američkom raketnom napadu na plemenska područja u Južno Vaziristanu u Pakistanu 6. avgusta prošle godine.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here