Tadić: Bio bih srećan da se neko izvini Srbiji

0

"Samo kada razumete tuđu muku i kada budete u stanju da se uživite u tuđu muku i nevolju imate i sposobnost da poštujete sebe i svoju žrtvu i zbog toga će Republika Srbija u narednom periodu, poštujući i tuđe i svoje žrtve, donositi odluke i deklaracije i sprovoditi ovakvu politiku", rekao je Tadić novinarima u Banjaluci.

 

Reagujući na izjavu Stjepana Mesića da bi Srbija trebalo da prizna nezavisnost Kosova, Tadić je ocenio da odlazeći predsednik Hrvatske nije kredibilna osoba koja može bilo kome davati lekcije o budućnosti, jer njegovi akti u sadašnjosti urušavaju takav kredibilitet.

 

"Samo političari koji polaze isključivo od vlastitih interesa i koji smatraju da ne postoje tuđi interesi, mogu i izgovoriti takve rečenice kakve izgovara Stjepan Mesić", rekao je Tadić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

 

Prema oceni Tadića Mesićeve izjave i njegova dela poslednjih dana mandata ostavljaju preteško breme budućem predsedniku Hrvatske.

 

"Nadam se da ćemo sa novim predsednikom Hrvatske imati mogućnost da gradimo drugačije odnose, pritom ne zaboravljajući sve dobro što je Mesić uradio u mandatu, ali to breme je potpuno izlišno kad su u pitanju srpsko-hrvatski odnosi", naveo je Tadić.

 

On je dodao da Srbija ostaje dobar prijatelj i partner svakoj zemlji i svakom narodu Zapadnog Balkana, ali da ovakve poruke narušavaju dobrosusedske odnose i predstavljaju mešanje u unutrašnje stvari države Srbije, što ona neće prihvatiti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here