Bombradovan pojas Gaze, 7 povređenih

0

Portparol izraelske armije je rekao da je bombardovanje odgovor na raketnu vatru, u subotu, iz pojasa, kojim vlada islamistički Hamas. On je precizirao da su gađane dve fabrike u centralnom delu i na severu pojasa Gaze, gde se pravi oružje i tunel za krujumčarenje ispod granice sa Egiptom.

U saopštenju armije je navedeno da se "neće tolerisati nikakav napad terorističkih organizicija protiv Izraela i njegovih građana".

Hamas je sinoć saopštio da je postigao dogovor sa manjim organizacijama na toj teritoriji da se okonča sporadična raketna vatra na Izrael, kako bi se sprečila odmazda. Raketa koja je u subotu ispaljena iz pojasa Gaze pala je kraj grada Sderota, ali nije bilo ranjenih ni štete.

Hamas se, uglavnom, uzdržavao od raketiranja izraelskih ciljeva od 18. januara, kada je Izrael okončao tronedeljnu ofanzivu na pojas Gaze, čiji je cilj bio zaustavljanje pojačanih prekograničnih napada.

Izraelska armija obično odgovara na sporadičnu raketnu vatru vazdušnim udarima na tunele ispod granice Egipta i pojasa Gaze, za koje tvrdi da služe za krijumčarenje oružja.

 

Prošlog meseca na jug Izraela palo je petnaestak raketa i mina ispaljenih iz pojasa Gaze.

Oko 270 raketa i mina palo je u Izrael od vojne ofanzive "Čvrsto olovo", u poređenju sa više od 3.300 raketa i mina ispaljenih u godini pre ofanzive.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here