Tanjug/AP
Žosep Borelj

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj izjavio je danas da u vezi dijaloga Beograda i Prištine stiižu dobre vesti, da ima pomaka.

“I jedna i druga strana se sporo kreću, ali se kreću”, rekao je Borelj novinarima uoči početka samita EU – Zapadni Balkan.

Prema njegovim rečima EU mora da nastavi da gura da obe strane nastave tim putem jer jedino tako mogu da imaju jasnu evropsku perspektivu.

– U dijalog Srbija-Kosovo smo uložili mnogo vremena i energije. Prošao je kroz uspone i padove, dosta kriza. Takođe tu su i rešenja kao što su tablice, lične karte, energetika, što je poslednji dobar dogovor – rekao je on.

Na pitanje Tanjuga da li se uskoro planira sastanak na najvišem nivou, on je rekao da se dijalog nastavlja i da je to proces koji se nastavlja.

– Specijalni izaslanik (EU za dijalog Miroslav lajčak) putuje od jedne do druge strane. Kada dođe trenutak, imaćemo onoliko sastanaka na visokom nivou koliko je potrebno – rekao je Borelj.

2 COMMENTS

  1. Баш и као Каталонија са Шпанијом
    Боже☦️помози
    Да Бог☦️ да
    Да будеш посредник Каталонији и Шпанији
    🇷🇸☦️☦️🇷🇸
    Р1244УН
    Преговори иду назад гдје су и били
    У УН
    Проглашавамо ОКУПАЦИЈУ На теририторији Државе Србије
    КиМ су окупирани(нато)
    Нека иду кући , доста је било
    Не може да се отима што је УН
    Потврдио да је Косово и Метохија дио Републике Србије🇷🇸☦️🇷🇸
    500 година смо ратовали
    Против турака,
    Ови неће остати толико дуго,
    Имају проблем да бачени новац оправдају својим држављанима ,
    Кад украјинци остану без државе ,
    Онда је нато дефинитивно пропао.

  2. Racunaju da ce im uspjeti “win win” taktika. Ili ce uspjeti da proguraju pobjedu proEU “opozicije” koja ce se odmah “rijesiti” KiM, ili ce uspjeti nesto sporija taktika postojece vlasti da sitnim ( a zivotno bitnim za opstanak Srba) “ustupcima” rasele Srbe sa KiM i dobiju alibi za odustajanje od KiM …

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here