EPA-EFE/Olivier Hoslet
Žosep Borelj

Srbija se usaglasila sa odlukom Saveta EU o uvođenju restriktivnih mera protiv onih koji podržavaju, olakšavaju ili omogućuju nasilne akcije Hamasa i Islamskog džihada u Palestini, navodi se u danas objavljenom saopštenju šefa evropske diplomatije Žosepa Borelja.

Kako se dodaje, sa ovom odlukom uskladile su se, osim Srbije, i ostale zemlje kandidati za članstvo u EU – Severna Makedonija, Crna Gora, Albanija, Ukrajina, Moldavija, Bosna i Hercegovina i Gruzija, kao i Lihtenštajn kao zemlja Evropske asocijacije za slobodnu trgovinu, članica evropske ekonomske zone.

“One će obezbediti da njihove nacionalne politike budu u skladu sa ovom odlukom Saveta. Evropska unija prima na znanje ovu posvećenost i pozdravlja je”, navodi se u saopštenju Borelja.

Precizira se da se ovom odlukom Saveta uspostavlja namenski okvir restriktivnih mera protiv onih koji podržavaju, olakšavaju ili omogućavaju nasilne akcije palestinske militantne grupe Hamas i Islamskog džihada u Palestini, u skladu sa kriterijumima navedenim u odluci.

Takve restriktivne mere spadaju u ciljeve zajedničke spoljne i bezbednosne politike EU, dodaje se u saopštenju.

2 COMMENTS

  1. Ko se bre usaglasio šta sa vama iz EU?? možda samo prodani režim😂 ali vama je DOBRO I LAŽNO!!! NEDUŽNU DECU UBIJATE ZLOČINCI.!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here