Junak Zvezdinog podviga s igračem manje pa na penale protiv Kopenhagena u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona kaže da je s trenerom golmana analizirao kako igrači danskog prvaka pucaju s bele tačke.

– Neverovatna noć za zvezdašku zajednicu. Treću godinu zaredom smo obezbedili igranje u grupnoj fazi evropskih takmičenja. Nećemo stati ovde, imamo još dve utakmice do Lige šampiona. Bože zdravlja da uđemo i da Srbija bude ponosna na nas – istakao je fenomenalni čuvar mreže.

Crvena zvezda je posle jedanaest serija penala prošla u plej-of za Ligu šampiona, a meč je pored triler završnice odlikovala i nešto grublja igra, kao i nekoliko spornih sudijskih odluka.

– Ostao sam staložen i koncentrisan. Odradili smo stručnu analizu sa trenerom golmana Dušanom Gašićem i u skladu sa tim se trudio da pogodim stranu u koju će šutirati – izjavio je Borjan i otkrio:

– Sudije su u nekim situacijama bile na strani protivnika, ali kad imaš srce, želju i ljude oko sebe koji veruju u tebe ti onda pružiš maksimum i pobediš. Od Krasnodara je sve počelo, prošle godine Salzburg i sad Kopenhagen, tri najdraže pobede.

Tokom penal serije priliku da šutira dobio je i golman Crvene zvezde, koji ju je uspešno iskoristio.

– Moj prvi pogodak u Zvezdi. Posvetio bih ga porodici, ženi i sinu. Oni su moja snaga i stalna podrška. Cilj mi je bio samo da dam gol, a znao sam da ću da odbranim. Verovao sam u sebe, mnogo.

Period između dva meča protekao je u znaku izjava od strane danske ekipe koje bi se mogle okarakterisati kao nesportske.

– Nismo obraćali pažnju na to šta su pričali pre i posle utakmice. Pokazali smo da smo veliki klub koji poseduje želju i energiju. Ponosan sam na svoje saigrače, stručni štab i upravu. Borimo se za ovaj grb i ove navijače, za ljubav koju nam pružaju. Hvala im što su i večeras došli da nas podrže – rekao je Borjan.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here