Zvezdin trener posle plasmana u plej-of za Ligu šampiona: I da nismo prošli, rekao bih igračima “svaka čast”.

– Teško je bilo šta reći posle ovakve utakmice. U pripremi utakmice smo znali da Kopenhagen neće pokazati ništa novo u odnosu na prvi susret. Činilo mi se kao da smo od javnosti bili prežaljeni, išli smo u goste šampionu Danske koji poslednjih 13 godina igra Evropu i na čijem čelu se nalazi sjajan trener, ali mi smo došli da odigramo za nas, za naše navijače, za naše porodice i za našu Srbiju. Danas smo vrlo ponosni što smo Srbi. Videli ste sporne odluke, i iz prve utakmice, i danas, ali rekao sam igračima: moramo da igramo, neko od nas mora da pobedi, hajde da vidimo na koji način ćemo to da uradimo. Ljudi planiraju, Bog odlučuje, a ja verujem čvrsto u neke sile koje su božje.

Trener, s kojim će Zvezda i treću sezonu uzastopce igrati u ligaškom takmičenju UEFA, pohvalio je svoje igrače, kao i navijače koji su ponovo bili na visni zadatka.

– Čestitao bih igračima na fenomenalnoj utakmici, ovo su dueli koji se igraju za prolaz, a ne za lepotu. Bili su istrajni. Opet smo bili u hendikepu, imali smo igrača manje skoro sat vremena i bilo je veoma teško. Najveći utisak prvog meča bila je panjenka Vinda, ali vidite kako se sve obrne u životu. Čestitao bih i navijačima, koji su ponovo pokazali veličinu i pozivam ih da dođu i protiv Jang bojsa u što većem broju, što iz Srbije, što iz dijaspore. Dobro ćemo se odmoriti posle ove utakmice i nastaviti da se pripremamo za ono što nam je glavni cilj. Srećan sam što smo pobedili, ali i da nismo prošli, rekao bih mojim igračima: svaka čast. Mnogo ih volim, ponosan sam što sam njihov trener.

Milojevićeva radost u Kopenhagenu

– Ovo su trenuci koji se ne kupuju, već moraju da se dožive. Predstavljamo naš klub i pokušavamo da ga vratimo na neke stare staze. Lepo je doći u Dansku i predstavljati svoju zemlju, boriti se, dati sve od sebe i slaviti sa svojim navijačima. Ponosan sam što Srbin i ponosan sam što Crvena zvezda predstavlja Srbiju. Ako možemo da priuštimo bar delić radosti našem narodu, ja sam srećan čovek.

Milojević je napomenuo da su se igrači sami dogovarali oko toga ko će da izvodi penale, i posebno apostrofirao Borjana kao junaka.

– Nismo vežbali penale i nemamo razloga da ih vežbamo. To je stvar sreće, koncentracije, umešnosti. U ovakvim situacijama se ogleda karakter. I oni koji su promašili penale imali su samopouzdanje, ali nekad se i to dogodi. Borjan je ponovo potvrdio klasu i pokazao da je jedan od najboljih golmana u Ligi šampiona – istako je šef stručnog štaba Crvene zvezde.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here