Borković: Leb iza mene, sjajan osećaj!

0

 

Borković je tokom druge runde Svetskog šampionata turing automobila u Francuskoj zauzeo 14. i sedmo mesto, a pažnju je privukao duelima sa devetostrukim svetskim šampionom u reliju kojeg je namučio tokom druge trke.

"Polovinu trke je Leb bio iza mene, jurili smo se, udarali. Mnogo je lep osećaj kad imate najboljeg vozača sveta iza sebe, a on ne može da vas pretekne. Međutim, odlučio sam da ga propustim očekujući da će sa sledećim vozačem da se ’ćušne’ i izgubi poziciju, pa da ih prođem obojicu. Ipak, nisam to uspeo, praktično sam uništio prednje gume. Veoma sam zadovoljan, jer sam se sjajno borio i ponovo ušao u prvih deset, što je veliki uspeh“, rekao je Borković.

 

Na toj trci je trijumfovao Hose Marija Lopes u Sitroenu, dok je na prvoj najbolji bio njegov timski kolega Ivan Miler. Borković je tada kao 14. prošao kroz cilj, zbog problema u teškim uslovima po mokroj stazi.

"Prva trka je prošla užasno. Imao sam ogromnih problema sa podešavanjem automobila, mnogo je zanosio zadnjim krajem. Posle su se pojavili i problemi sa menjačem. Srećom, druga trka je prošla perfektno. Borio sam se kao lav iako nismo uspeli da napravimo idealno podešavanje“, istakao je srpski automobilista.

 

Borković posle dve runde, odnosno četiri trke, drži deveto mesto u generalnom plasmanu sa 15 bodova. Na čelu se nalazi Lopes sa 85, a prate ga Leb sa 73 i Miler, koji ima 65. Svetski šampionat turing automobila nastavlja se 4. maja na stazi „Hungaroring“ u Mađarskoj.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here