Bošnjaci maltretiraju Srbe povratnike

0

Meštani sela rekli su da su mladići u ponedeljak ceo dan, pa sve do kasno u noć palili vatre u selu i oko naselja, a postojala je i opasnost da se zapali jedna kuća starice koja živi sama i teško se kreće. Zahvaljujući pomoći komšija koji su ugasili vatru na samo nekoliko metara od kuće ona nije izgorela.

 

Foto: arhiva
 

 

Isto se dešavalo i prethodnog dana, u nedelju, kada su zapaljene vatre zahvatile i groblje i područje oko hrama Svetog Jovana Krstitelja.

 

Meštani su obavestili policiju, ali se posle njihovog odlaska sa lica mesta ništa nije promenio, nego je došlo još nekoliko automobila sa izgrednicima.

 

Povratnici u Bilješevu ističu da ovo nisu prvi incidenti ovakve vrste i da ih je bilo i ranije, pa čak i paljenja sena i fizičkih i verbalnih pretnji. Oni navode da je uglavnom reč o mladićima iz susednih bošnjačkih sela.

 

U Bilješevu, koje je pre rata bilo čisto srpsko selo sa oko 80 domaćinstava i 300 meštana, sada živi oko 10 staraca srpske nacionalnosti u pet kuća, kao i nekoliko bošnjačkih porodica koje su nakon rata kupile srpske kuće.

 

U toku rata svi meštani su izbegli, a hram Svetog Jovana Krstitelja bio je spaljen.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here