Božja milost za 700 evra

0

 

 

Lažni vidovnjak: Goran Sarić iz Bijelog Polja

 

KOTOR – Bjelopoljac Goran Sarić uzeo je od Kotoranke, čiji je identitet poznat "Vijestima", oko 700 eura, govoreći joj kako joj "život visi o koncu" i obećavajući iscjeljenje, te predstavljajući se kao zastupnik sveštenstva manastira Kumanice kod Bijelog Polja. Sagovornica "Vijesti" tvrdi da se Sarić kreće uglavnom po primorju, te da se predstavlja kao vidovnjak i uzima od lakomislenih novac.
Sarić ljudima uzima novac pod izgovorom da ga daje sveštenicima koji pomažu nevoljnicima, kazala je Kotoranka, rekavši da je sve počelo prije mjesec dana kada joj je prijateljica rekla da je upoznala čovjeka koji je vidovit i navodno pomaže ljudima u izlječenju od mnogih bolesti.

 

Mesto gde su čuda moguća: Manastir Kumanica
 
 

x Prilikom susreta moje prijateljice sa njim, ona mu je pokazala neke fotografije na kojima sam bila i ja, nakon čega je odmah pitao za mene i rekao da mora hitno da me vidi, da mi je učinjeno neko veliko zlo, da mi život visi o koncu. Upravo tih dana sam se osjećala jako loše, a nakon što sam čula šta je rekao, nije mi bilo svejedno. Pristala sam da se vidimo, doduše sa određenom dozom sumnje. Došao je i doslovce rekao da mi život visi o koncu, te da mi može pomoći tako što će otići u pomenuti manastir, gdje će kako je rekao, sveštenici nešto uraditi, a da će meni biti bolje za 20 dana, priča sagovornica "Vijesti". Međutim, Sarić je već sutradan od nje tražio pozamašnu sumu novca, koju navodno traže sveštenici manastira Kumanica.
x Dala sam mu koliko je tražio, ali je nakon toga još dva puta tražio da mu dam određenu svotu novca. Tada sam počela da sumnjam u njegove namjere, i počela da se raspitujem o njemu. Za kratko vrijeme sam otkrila mnoge stvari o tom čovjeku. Prema mojim informacijama, trenutno živi na relaciji Cetinje – Tivat – Podgorica – Herceg Novi", kaže Kotoranka koja je još rekla da je Sariću saopštila da je otkrila njegovu prevaru, ali da se on zaklinjao da nikada nikoga nije prevario i da će joj vratiti novac. "I igumanu sam ispričala čime se bavi ovaj čovjek koji svoje prljave radnje krije iza svetinje", tvrdi Kotoranka.
I zaista, iguman manastira Kumanica kod Bijelog Polja Nikolaj rekao je i "Vijestima" da je u pitanju prevara i zloupotreba svetinje: "Kome su potrebne molitve, one se čitaju u manastirima i crkvama kod svetih moštiju, za šta neko može da ostavi prilog", kazao je iguman Nikolaj.
Nezvanično saznajemo da je Sarić u gradu na Limu odavno poznat po prevarama, ali da mu je uvijek ‘nekako prolazilo’. On se "pročuo" kada je zloupotrijebio službenu legitimaciju jednog službenika DB-a, i lažnim predstavljanjem uzimao novac od putnika voza na pruzi Beograd – Bar, ’90-ih godina. Potom su ga sugrađani malo bolje upoznali kada je prije nekoliko godina kao vozač kombi vozila za prevoz učenika u OŠ "Pavle Žižić" u Njegnjevu, prevario više kolega i sugrađana koji su mu "žirirali" za kredite. Neki od prevarenih su kasnije otplaćivali kredite.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here