Bozoljac među osam u Marakešu

0

 

Bozoljac je u drugom kolu ostvario veliku pobedu nad šestim nosiocem i 107. teniserom sveta Tejmuražom Gabašvilijem iz Rusije, kojeg je pobedio u tri seta, sa 4:6, 7:5, 6:3 za dva i 35 minuta naporne borbe.

 

Rus je zasluženo dobio prvi set pošto je dva puta oduzeo servis Bozoljcu, dok je Srbinu to pošlo za rukom samo jednom. U drugom setu obrnuta slika, Bozoljac je počeo da pogađa "linije", dva puta je napravio "brejk" i zasluženo stigao do izjednačenja.

 

Odlučujući set Srbin je "prelomio" u četvtom gemu, kada je oduzeo servis Rusu i poveo sa 3:1. Naredne gemove Bozoljac je bio izuzetno siguran na svoj servis, a uspeo je još jednom, u osmom gemu da napravi "brejk" za konačan trijumf.

 

Srpski bombarder je ukupno odservirao 18 asova na šljakastom terenu, što je veliki podvig, imajući u vidu da se radi o sporoj podlozi.

 

U četvrtfinalu Bozoljac će imati još veći test, pošto će mu protivnik verovatno biti prvi nosilac i 80. igrač sveta, Ukrajinac Aleksandar Dolgopolov, koji je apsolutni favorit u duelu sa kvalifikantom Belgijancem Davidom Gofinom.

 

Bozoljac će u paru sa Rumunom Takauom igrati u polufinalu dubla, a protivnici će im biti Poljaci Bernadek i Kovalčik ili drugi nosioci Česi, Fridl i Skoč.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here