Božur igrao, Đorđe svirao na tamburici

0

 

Nikolas Galade sa članovima srpske zajednice
 

Članovi srpske zajednice su otvorili štand na kome su predstavili našu kuhinju, a kulturno-umetničko društvo Božur iz Otvil am Zea igrajući šopske igre i Đorđe Gavrić iz Čelinca svirajući na tamburici kola iz rodnog kraja, predstavili su kulturu srpskog naroda na ovoj manifestaciji.

 

Đorđe i Savjeta Gavrić sa unukom Adrianom

Svi se znaju

Na ovoj manifestaciji se skoro svi poznaju jer žive u Vinterturu, mnogo njih radi zajedno na ista radna mesta, i cilj ove Interkulturalne manifestacije je da narodi što bolje upoznaju kulturu, tradiciju i nacionalnu kuhinju.

Sa Srbima su se družili Nikolas Galade, zastupnik socijalnog departamenta u Gradskom veću, i Valter Okle, predsednik Interkulturalnog foruma iz Vintertura.

– Nacije koje su se odazvale predstavljaju tradiciju, kulturu, igru, kuhinju i specijalitete. Družimo se i uz specijalitete i piće opušteno i bez politike, što je najvažnije i najlepše. Mi imamo naš štand na kome predstavljamo svadbarski kupus sa dimljenom slaninom i kobasicom, punjenu papriku, domaću proju, uštipke, kajmak sa Golije i, hvala bogu, domaću rakiju, naš srpski brend, bez koje se ne može – kazao je Dragan – Gagi Gavrić, predsednik srpske zajednice CH sa sedištem u Vinterturu.

– Zadovoljan sam sa učešćem udruženja na današnjoj kulturnoj manifestaciji. U Vinterturu živi 110 nacija, njihova udruženja su veoma dobro integrisana, imaju mogućnost ovde na ovom skupu da prezentuje svoju kulturu i kuhinju i da se međusobno još bolje upoznaju. Nastupilo je samo desetak udruženja i tako svake godine održavamo ovu kulturnu manifestaciju – kaže Nikolas Galade, zastupnik Socijalnog departementa u Gradskom veću Vintertura.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here