Brčko: Dan žalosti u četvrtak

0

U skladu sa tom odlukom u četvrtak u distirktu Brčko biće zabranjeno održavanja svih sportskih, kulturnih i zabavnih manifestacija u gradu.

Odlukom se zabranjuje i puštanje muzike u ugostiteljskim objektima, izuzev onih u kojima su već zakazane proslave, pod uslovom da se održavaju u zatvorenom prostoru, te upotreba automobilskih i drugih sirena u koloni vozila povodom svadbi ili drugim povodom.

Organi javne uprave i institucije Brčko distrikta su obavezne da se dan žalosti obeleže isticanjem državne zastave na pola koplja.

Gradonačelnik Pajić je ovu odluku doneo u skladu sa jučerašnjom odlukom Skupštine Brčko distrikta o utvrđivanju dana žalosti povodom smrti poglavara Srpske pravoslavne crkve.

Vlada Republike Srpske ranije je donela odluku da se dan sahrane patrijrha Pavla proglasi Danom žalosti na području cele RS.

Istovremeno vlada je proglasila da taj dan bude i neradni, kako bi omogućila onima, koji žele da prisustvuju sahrani, da mogu putovati u Beograd.

Sahrani patrijrha Pavla prisustvovaće i najviši predstavnici RS, kao i srpski predstavnici u zajendičkim institucijama BiH.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here