„Brđanima“ pobedu oteo Bojović, Spartak slavio u Ivanjici, Radnik lako sa Mačvom

0
MN Press

Fudbaleri Mladosti i Spartaka remizirali su 1:1 u utakmici 15. kola Superlige Srbije, istovremeno, Spartak je slavio u Ivanjici protiv Javora 3:1, dok je Radnik nadigrao Mačvu 3:0.

Posle dvonedeljne pauze nastavljeno je fudbalsko prvenstvo Srbije. Večeras su na programu bili mečevi u Surdulici, Lučanima i Ivanjici.

Spartak je neposredno pre odlaska u Ivanjicu ostao bez trenera Vladimira Gaćinovića, a na klupu “golubova“ seo je njegov dosadašnji pomoćnik i imenjak Vladimir Buač. Izgleda da je promena trenera bila šok terapija za Subotičane i oni su osvojili sva tri boda protiv Javora, prekinuvši kratki niz od dve utakmice bez trijumfa. Domaćin je prvi poveo golom Ilića u 14. minutu, ali je već do poluvremena gost tri puta pogađao njegovu mrežu. Denković je izjednačio u 28. minutu, da bi Milošević sigurno izveo penal deset minuta kasnije. Ubedljivu prednost, ispostaviće se dovoljnu za pobedu, obezbedio je Vidaković golom u 41. minutu. Spartak je skočio na peto mesto sa 26 bodova, dok je Javor ostao sa 18 bodva i pao na 13. poziciju.

Derbi dana igrao se u Lučanima gde je Mladost dočekala Čukarički. U prvih 45 minuta golova nije bilo, da bi Ibrahima Ndiaje doveo goste u vođstvo u 50. minutu. Izgledalo je da će gol bivšeg fudbalera Napretka odlučiti pobednika, ali je tandem nekadašnjih igrača Partizana doneo izjednačenje Dragačevcima. Centrirao je odlično Obiora Odita, a Bojović je dobro zahvatio loptu glavom i savladao Petrovića u 82. minutu.

Najubedljiviji bio je Radnik, koji je u Surdulici lako pobedio Mačvu sa 3:0. Mrežu Šapčana načeo je Makarić sa bele tačke u 23. minutu, da bi Vuk Mitošević efektnim golom u poslednjem minutu prvog dela duplirao prednost domaćina. Konačan rezultat postavio je Pavlov, koji je dobro pratio solo akciju Makarića i posle njegovog udarca i odbijene lopte od strane golmana Miloša Gordića, smestio loptu u mrežu.

Rezultati 15. kola:

Javor – Spartak 1:3

(Ilić 14 – Denković 28, Milošević 38. penal, Vidaković 41)

Mladost – Čukarički 1:1

(Bojović 82 – Ndaje 50)

Radnik – Mačva 3:0

(Makarić 23. penal, Mitošević 45, Pavlov 62)

Subota:

Inđija – Radnički Niš (13)

Napredak – TSC

Voždovac – Novi Pazar (14)

Partizan – Proleter (16)

Nedelja:

Zlatibor – Bačka (16)

Vojvodina – Crvena zvezda (17.30)

Odloženo: Rad – Metalac.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here