Nataša Mlađenović
Drago Graovac je svojim humorom zabavio publiku

Redovna godišnja skupština Udruženja bivših članova i donatora Srpsko-australijskog centra za informacije i pomoć održana je u subotu, 2. jula.

Tom prilikom, podnet je izveštaj o radu i finansijama, a zatim izabrana uprava, koja će predvoditi udruženje u narednih godinu dana.

Izabrani su Danka Bektić (predsednik), Voja Krstić (potpredsednik), Ilija Ilić (sekretar), Rudolf Ožanić (blagajnik) i Slavica Kačavenda (član).

Dušan Stanković, majstor dobrih viceva

Udruženje je u proteklom periodu organizovalo tridesetak izleta po Zapadnoj Australiji i doprinelo međusobnom upoznavanju i zbližavanju članova naše zajednice.

Organizovano je i niz drugih aktivnosti – šetnje, predstavljanje knjiga, predavanja, filmske projekcije, muzičke večeri…

Pojedine aktivnosti udruženje je organizovalo samostalno, a ostale u saradnji s drugim srpskim organizacijama i zajednicama, klubovima i crkvenim opštinama, saopšteno je.
Samo u junu, organizovani su izlet u Bunbury, proslava Vidovdana (zajedno sa Srpskim književnim klubom “Sabornik” i CO “Sveta Trojica”), kao i Veče pesme, smeha i šale.
Da nije bilo zatvaranja i mera ograničenja zbog korone, aktivnosti bi bile još bogatije, a prihodi udruženja veći. Pojedini planovi su otkazani ili odloženi za kasnije.

Posle održane skupštine, gosti su uživali u pomenutoj večeri pesme, šale i smeha. Zabavljali su ih Slavica i Saša, a sve je bilo protkano vicevima i smehom.

Briljirali su Duško Stanković i Drago Graovac, koji su na kraju, posle date inicijative, proglašeni za predsednika i pomoćnika novog odbora ili organizacije u osnivanju, koja će negovati smeh, šalu i veseo duh u našem narodu.

Slavica Kačavenda

Finansiranje aktivnosti

Većinu aktivnosti udruženje je do sada organizovalo sopstvenim sredstvima – od članarine, poklona članova ili prijatelja, prihoda od ulaznica… Ipak, i tu dolazi do zaokreta. Udruženje će pokušati da iskoristi svaku mogućnost za finansiranje aktivnosti iz fondova zemlje u kojoj živimo. Nova uprava najavila je mere da se to čini stalno, planski i sistematski, kako bi najkvalitetnije iskoristili postojeće mogućnosti.

Voja Krstić, član upravnog odbora

Pomoć starima i bolesnima

Posebna pažnja biće posvećena starim i bolesnim članovima naše zajednice, kao i onima koji su usamljeni. Organizovaće se redovne posete u cilju pružanja pomoći takvim osobama, rečeno je tokom skupštine. Uz to, nastaviće se razgovori na Tribini MOST s uglednim gostima iz matice i srpskih zemalja, kao i uglednim Srbima iz dijaspore.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here