pixabay.com

U slučaju kolapsa dolara i međunarodnog monetarnog sistema, BRIKS može da ponudi alternativu, uključujući pravu valutu podržanu robom na razmeni, izjavio je u Aleksej Možin, izvršni direktor ruske filijale Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Prema njegovim rečima, članice BRIKS-a bi mogle da stvore zajedničku valutu koja bi se bazirala na valutama pet zemalja članica organizacije, među kojima su kineski juan, indijska rupija, ruska rublja, brazilski real i južnoafrički rand.

– Trenutno o tome razgovaramo, u slučaju kolapsa dolara i međunarodnog monetarnog sistema, biće neophodno da se sve te ideje realizuju i da budu podržane realnom robnom razmenom – rekao je Možin.

On je dodao i da brojni zapadni mediji često pišu o nedostacima aktuelnog monetarnog sistema, pritom, spominjući BRIKS kao organizaciju koja je u stanju da ponudi alternativu.

4 COMMENTS

  1. Onog trenutka kad države BRIKSA nadju rešenje za trgovinu van dolara kao i sprovodjenje platnog prometa zemlje zapada su završile svoju dominaciju u svetu . To se već počelo da dešava i 6 milijardi stanovnike naspram 1,5 stanovnika kolektivnog zapada sve više smanjuju razliku a rat u Ukrajini je to počeo da ubrzava . Ovo će se najpre osetiti u Evropi gde i mi živimo i umesto da počnemo da se prilagodjavamo mi uporno podržavamo stranu koja očito gubi i samim tim sebe stavljamo na stranu gubitnika

  2. Не, немају него ће дозволити да и њихове привреде пропадну са шареним папиром званим $ и €!

  3. SRBIJA JE KONAČNO NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here