EPA/Joel Carrett
Novak Đoković

Novaka Đokovića deli još samo jedna pobeda do 10. trofeja na Australijan openu i 22. grend slem titule, pošto je u polufinalu AO ubedljivo pobedio Amerikanca Tomija Pola rezultatom 7:5, 6:1, 6:2.

Nole će u nedelju u finalu igrati protiv Grka Stefanosa Cicipasa, koji je ranije danas pobedio Rusa Karena Hačanova sa 7:6, 6:4, 6:7, 6:3.

Pobednik ovog meča će u ponedeljak na ATP listi na prvom mestu smeniti Španca Karlosa Alkarasa.

Đoković ima skor 10-2 u duelima sa 24-godišnjim Atinjaninom, a igrali su jedno finale grend slema, kada je Đoković na Rolan Garosu 2021. godine slavio 3-2 posle preokreta.

Pobeda nad Polom bila je deseta za Đokovića u isto toliko nastupa u polufinalu Australijan opena. Takođe, bio je to prvi međusobni susret Pola i Đokovića.

Nije Đoković briljirao kao u duelima sa Aleksom De Minorom i Andrejom Rubljovom u prethodnim rundama, ali izuzetno je pozitivno što nije imao problema sa povredom zadnje lože koja ga je mučila na startu turnira.

Prvi set bio je najuzbudljiviji, iako u startu nije delovalo da će biti tako. Đoković je “preživeo” brejk-lopte rivala u prvom gemu, a potom sa dva potvrđena brejka lagodno poveo sa 5-1. Servirao je za set, ali tada je došlo do jednog verbalnog sukoba sa sudijom oko pauze za brisanje peškirom i taj mali incident potpuno je poremetio srpskog tenisera.

Pol tada pravi brejk, uskoro još jedan, Đoković greši u serijama, a rezultat je ubrzo nerešen – 5:5. Imao je Đoković čak 24 neinzuđene greške u prvom setu!

Ipak, ubrzo se Đoković stabilizovao i napravio brejk u 12. gemu i sa 7:5 rešio prvi set u svoju korist mnogo teže nego što se u prvi mah činilo da je moguće.

U drugom i trećem setu Đoković je bio prililno siguran i bez većih problema uspevao je da prebrodi peroide u kojima je Pol igrao bolje od svog standardnog nivoa.

Ovo je 27. uzastopna pobeda za Novaka na AO – poslednji put je u Melburnu izgubio 2018. godine od Hjeona Čunga u osmini finala. Takođe, Đoković od šestog novembra i finala mastersa u Parizu od Holgera Runea nije doživeo poraz u takmičarskom meču.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here