Britanac pokušao da prošvercuje ampule hormona i steroida

0

Srpski carinici osujetili su pokušaj šverca preko 1.000 ampula raznih lekova
 

Kontrolom autobusa na redovnoj liniji Beograd – Amsterdam, u koferu britanskog državljanina (43) nađeni su lekovi među kojima su najbrojnije bile ampule sa ženskim hormonima "pregnil", a nađene su i ampule sa muškim hormonima i steroidima.

 

Lekovi su otkriveni nakon detaljne kontrole autobusa kada su carinici neke od putnika zamolili da izađu napolje i iznesu svoje stvari, saopštila je danas Uprava carina.

 

Britanski putnik je, posle pronalaska lekova u njegovom koferu, rekao da nije znao da treba da ih prijavi jer je kupovao isključivo za ličnu upotrebu, zbog znatno niže cene na Balkanu nego u zemlji gde živi.

 

Opisujući svoje kružno putovanje, on je rekao je da je najprije sleteo u Istanbul, a zatim nastavio put Sofije, Niša i Beograda, gde je napravio dvodnevnu pauzu pre nego što je ušao u autobus za Amsterdam.

 

Protiv osumnjičenog putnika pokrenut je prekršajni postupak, a ampule su privremeno zadržane do okončanja prekršajnog postupka.

 

Različite vrste steroida i hormona, naročito u kombinaciji, koriste se za bodibilding da bi se napravili bolji rezultati, navodi se u saopštenju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here