Foto: Tanjug/AP
Endi Mari

Ne spušta se prašina zbog odluke Vimbldona da zabrani učešće teniserima iz Rusije i Belorusije na trećem Grend slemu u sezoni. Posle Novaka Đokovića i brojnih drugih sportista, glas je digao i najbolji teniser iz Velike Britanije Endi Mari koji je poručio da ne podržava takav potez organizatora.

Nije baš bilo za očekivati da će Mari „udariti“ na svoje i da će podići glas i osuditi takvu odluku Vimlbodona, ali se dogodilo.

„Ne podržavam zabranu ruskim i beloruskim teniserima i teniserkama. Smernice Vlade Velike Britanije nisu bile od pomoći. Moje razumevanje smernica je bilo da Rusi i Belorusi mogu da igraju ukoliko potpišu izjavu da su protiv rata i ruskog režima. Nisam uopšte siguran koliko bih se osećao prijatno da se nešto desi nekom od igrača ili njihovim porodicama“, istakao je nekadašnji svetski broj jedan.

Mari je otkrio da je pričao sa pojedinim ruskim teniserima zbog nepravde koju trenutno proživljavaju i činjenice da je politika ponovo duboko zarila prste u sport.

„Mislim da nema pravog odgovora. Pričao sam sa nekim ruskim igračima, ali sam razgovarao i sa nekim ukrajinskim teniserima. Žao mi je što im se to događa i žao mi je što im nije dozvoljeno da igraju. To nije fer. Ipak, znam i pojedine ljude koji rade na Vimbldonu i znam u kakvoj su situaciji bili pri donošenju ovakve odluke“, rekao je Endi.

U isto vreme kada je objavljena izjava Endija Marija u britanskim medijima se pojavio i tekst u „Ekspresu“ koji spekuliše da bi Novak Đoković, svetski broj jedan, mogao da donese odluku i da bojkotuje Vimbldon. Ipak, to su sve neproverene i nepouzdane informacije, ali provejavaju na Ostrvu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here