EPA-EFE/Neil Hall
Ben Volas

Britanski ministar odbrane Ben Volas ocenio je povodom ukrajinske krize da se oseća “miris Minhena u vazduhu”.

Volas se osvrnuo na sporazum iz 1938. godine između SSSR i nacističke Nemačke koji nije mogao da spreči Drugi svetski rat.

– Rusija može da krene u ofanzivu u svakom trenutku, sa oko 130.000 svojih trupa pozicioniranih duž ukrajinske granice – ocenio je britanski ministar i nastavio:

– Može da se desi da on (ruski predsjednik Vladimir Putin) jednostavno opozove svoje tenkove i svi se mi vratimo kući, ali oseća se miris Minhena u vazduhu koji dolazi od nekih Zapadnjaka.

Sporazum iz Minhena koji je dozvolio nemačku aneksiju Sudeta, teritorije istočno od Nemačke u bivšoj Čehoslovačkoj, ostao je u istoriji kao simbol diplomatske kapitulacije evropskih demokratija naspram nacističke Nemačke i to godinu dana pre početka II svetskog rata.

5 COMMENTS

  1. MJ nistacku, ljigavi englezi, voleli bi da Rusija zarati sa ukrainom a vi ljigavci samo ucestvujete kao huskaci, celog vaseg debilskog postojanja ste iskoristavali druge zemlje, pokrali sta se ukrasti moze, isto kao i amerikanci, vi ste najveca i naj ljigavija nacija na svetu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here