Tanjug/AP
Emanuel Makron

Britanska premijerka Liz Tras i francuski predsednik Emanuel Makron pokušavaju da formiraju novi blok koji će se suprotstaviti Rusiji i Kini, prenosi Rojters.

– Cilj je da se ujedine zemlje-kandidati za članstvo u EU ​​koje gube strpljenje za članstvo u savez i na taj način se suprotstave pokušajima Rusije i Kine da steknu uticaj na južnom i istočnom rubu Evrope – javlja agencija.

Na sastanak su pozvani, između ostalog, Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Severna Makedonija, Albanija, Jermenija, Azerbejdžan.
Formiranje novih blokova pojedinih evropskih zemalja neće doprineti stabilnosti, predvidljivosti i deeskalaciju današnje napete situacije, saopštio je pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov.

4 COMMENTS

  1. Ne razumem, zašto bi neki narod želeo da ima saradnju samo sa EU, kada može da, pored EU ima saradnju i sa Kinom, Rusijom, SAD, Indijom, Brazilom…. ??? Ili možda EU i UK misle “s pravom” da ove narode i njihove države treba da iskorišćavaju u političke, vojne ili ekonomske svrhe??? Pri tome, ova LIz ne zna ni gde je Dnjepar…daj Bože da zna da Srbija nije Sirija ni Sibir ni Somalija…da Severna Makedonija nije Severna Koreja…da Albanija nije Alabama …jeza me hvata od ovih neukih likova i njihovih suanutih ideja veličine!

    • Svaka ti je na mestu!
      Arogancija sa kojom nastupaju na političkoj sceni, nepojmljiva je. Samo pritisci, ucene, sila … a neuki su toliko da ne mogu ni da shvate da i drugi imaju pojam o slobodi, suverenitetu, pripadnosti…

  2. Liz nije isla U normalne skole kako bi ucila da sem napumpanih kolonialista engleza, nema drugih ljudi, svi ostali su robovi nalik na ljude, pogledajte koli stotina godina unazad Pa i Dan danas eksploatisu druge narodne, naravno uz pretnje ratom i ubistvu onih Koji su protiv

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here