Youtube
Raketni sistem S-400

Ministarstvo odbrane Velike Britanije saopštilo je da veruje da Rusija nema dovoljno raketa potrebnih za kopnenu ofanzivu u Ukrajini, čak i dok napreduje na Kramatorsk i Seversk, prenosi Gardijan.

Britanski obaveštajci su danas u svom dnevnom izveštaju na Tviteru naveli da u Donbasu, na istoku zemlje, ukrajinske snage nastavljaju da odbijaju pokušaje Rusije da zauzme elektranu Vuhlerska i da ruska artiljerija ostaje fokusirana na oblasti oko gradova Kramatorsk i Seversk.

Rusija je povećala upotrebu raketa protivvazdušne odbrane za podršku kopnenim napadima, zbog kritičnog nedostatka namenskih raketa , saopštilo je ministarstvo, prenosi britanski list.

Navodi se i da su ruske snage rasporedile strateške sisteme protivvazdušne odbrane S-300 i S-400, konstruisane da obaraju avione i rakete na velikim daljinama, u blizini Ukrajine još na početku invazije.

“Postoji velika šansa da ovo oružje promaši predviđene mete i izazove civilne žrtve jer projektili nisu optimizovani za ovu ulogu, a njihove posade imaju malo obuke za takve misije”, naglasilo je britansko ministarstvo, navodi Gardijan.

5 COMMENTS

  1. Haha sve vi Britanci znate sto malo neoprobate sami Pa da vidite bali nema nego gurate Ukraince u pakao mamlazi Britanski.

  2. Treba citati izmedju redova ili sve okrenuti naopako. Uglavnom za mene je to dobar znak. Komicar otpusta ljude oko sebe, jer primeti da im je dosta lazi. Nije mali broj onih koji bi ga uhapsili, Narod vidi da je naseo na lazi i da je on izdajnik, koji radi za drugu stranu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here